Spajić se iskupio za grešku, ali Zenitu ide čitav plen

Autor: Nemanja Janošev
subota 07.08.2021.
17:59
Izvor: Sportske.net

Odlična utakmica u derbiju Premijer lige Rusije.

fc-zenit.ru
fc-zenit.ru

Povezane vesti

Fudbaleri Zenita savladali su Krasnodar sa 3:2 u derbi susretu 3. kola ruske Premijer lige.

Odličan, otvoren meč, sa brzim tempom viđen je u Sankt Peterburgu. Za neutralce, prava poslastica od pet golova, a moglo je da ih bude još.

Već posle devet minuta igre, fantastičan pas poslao je Vendel presekavši odbranu rivala, loptu je dočekao Serdar Azmun i najbolji strelac Zenita nije imao problem da donese prednost svom timu. Međutim, ubrzo je usledio pogodak Krasnodara budući da je Eduard Spercjan iz slobodnog udarca postigao prelep pogodak.No, on je poništen posle greške Uroša Spajića, o kojoj smo pisali.

Ipak, 10 minuta kasnije, 20 miliona plaćeni napadač iz Herte, Džon Kordoba, pokazao je umeće i izjednačio. U narednih 20 minuta, Zenit je pokazao nadmoć i novim golom Azmuna, te Erokina čiji udarac je morao da brani Safonov, doneo je domaćima 3:1 pred pauzu.

Uspeo je Krasnodar da smanji u finišu susreta i to preko Uroša Spajića. Iskupio se srpski reprezentativac posle konfuzije u šesnaestercu rivala i smestio loptu u gol. Mogli su gosti da dođu i do potpunog povratka, ali Klason posle centaršuta Šapija Sulejmanova nije dobro šutirao. 

Samim tim, pobeda je ostala u Sankt Peterburgu i Zenit je upisao treću vezanu pobedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke