Spaleti posle titule napušta Napoli? De Laurentis spremio dva velika imena!

Autor: Ivan Cvetković
petak 19.05.2023.
18:16
Izvor: Sportske.net

Jedno dobro poznato ime, drugi bi bio interesantan spoj!

EPA-EFE/Simone Arveda
EPA-EFE/Simone Arveda

Povezane vesti

Napulj je 33 godine čekao na novu, treću titulu prvaka Italije koju im je doneo Lućano Spaleti, ali to ne znači da će iskusni italijanski stručnjak ovu ekipu predvoditi i naredne sezone.

Gazeta delo Sport piše o lošim odnosima između Spaletija i predsednika kluba Aurelija de Laurentisa, upoređujući situaciju sa onom iz 2018. kada su iz sličnih razloga Napulj napustili Mauricio Sari i Žoržinjo.

Navodno, Spaleti nije bio zadovoljan činjenicom da mu je Napoli aktivirao automatski produžetak saradnje bez njegove saglasnosti, čime je obavešten poštom.

Iz tog razloga, Italijan nije bio prisutan na konferenciji za medije na kojoj je De Laurentis govorio o planovima za predstojeću sezonu.

O tome ko bi mogao da zameni Spaletija u slučaju odlaska, Italijani uveliko spekulišu, a izdvojila su se dva imena.

Jedno je dobro poznato u Napulju, Rafa Benitez je već vodio "Partenopeije" u periodu od 2013. do 2015. godine, a bez angažmana je od prošle godine kada je napustio Everton.

Drugo je Antonio Konte koji je dobio otkaz u Totenhemu ove sezone, osvajao je titule u Italiji sa Juventusom i Interom, pa u Napulju očigledno veruju da bi slično mogao da ponovi i na stadionu Dijego Maradona.

Kakav bi to bio spoj - temperamentni Konte i vatreni Napulj...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke