Španac brani Vengera - "Problem je što se sada gledaju samo rezultati!"

Autor: Stefan Matić
četvrtak 17.10.2019.
23:46
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor Sevilje odlično opisao posao Francuza u Arsenalu.

Epa/Facundo Arrizabalaga
Epa/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Arsenal je bio konstantan u osvojanju trofeja tokom devedesetih i ranih dvehiljaditih, ali je tokom novijeg perioda ambicija "tobdžija" smanjena sa osvajanja lige na završnicu među top četiri kako bi osigurali učešće u Ligi šampiona.

Imale su "tobdžije" priliku 2015/2016, ali su tada igrači Lestera osvojili Premijer ligu, ali i svet. Venger je "tobdžije" napustio dve godine posle, od tada je Emeri glavni čovek na "Emirajtsu", ali i dalje bez trofeja a deluje da je i top četiri iz sezonu u sezonu sve ugroženiji.

Po odlasku Vengera otvorilo se mesto sportskog direktora, "tobdžije" su želele Monćija iz Rome, ali je Španac odlučio da se vrati u svoju Sevilju, ipak Španac gaji samo poštovanje za "Profesora".

Monci

"Problem fudbala je što se sve gleda kroz rezultate. Postoje mnogi projekti koji bi se isplatili u budućnosti, konsolidovali svoje transfer strategije, akademije, ali takve ideje ne dobijaju podršku. Primer Arsenala je veoma dobra, Venger je napravio pionirski klub koji gde započeli sa razvijanjem svoje 'aplikacije', ali im treba više godina za uspeh", izjavio je Monći za El Konfidensijal.

Arsenal je pod Vengerom bio uvek prepoznatljiv po mladim igračima, mnogi su kasnije i napuštali "tobdžije" da bi osvajali trofeje sa drugim klubovima. Videćemo da li će Emeri biti taj koji vremenom može početi da ubira plodove Vengerove zaostavštine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Friday, 18.10.2019
13:35

Pa koliko mu je to godina trebalo? Od 2004 do odlaska nista nije napravio.

avatar
AW1886
Friday, 18.10.2019
13:12

Da su se ova dva coveka sreli u nekom klubu kontam da bi cudo napravili.
Venger je jako dobar trener, kazem trener jer on nije klasican menadzer kao sto su mnogi danas. Zna da napravi igraca u gotovo svim linijama ali je za odbranu dibidus. Jos je i zaguljen pa ne dozvoljava mesanje drugih iako ne radi dobro sa odbranom i to je bio veliki problem u Arsenalu.
Monci bi mu doveo dobru odbranu za malo para, bio bi to bas dobar tim, siguran sam.

Na zalost sva je prilika da Vengera necemo vise gledati pored aut linije, surov je moderan fudbal.