Španac upozorava na sunarodnika - "Arteti data prevelika moć!"

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 26.09.2022.
18:55
Izvor: Sportske.net

Upozorava na povratak "Vengerovih dana".

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Arsenal i Arteta za sada imaju odličan start sezone. 

"Tobdžije" su posle ko zna koliko vremena prvoplasirani na tabeli Premijer lige sa bodom više od Mančester sitija. Po povratku sa pauze sledi derbi severnog Londona ukoliko ne dođe do štrajka železnice. 

Vera u Artetin proces je neizmerna, Španac je preuzeo kormilo "tobdžija" još decembra 2019. godine - njegov trenutni ugovor traje do juna 2025. godine. Međutim, Španac je vremenom postao alfa i omega kluba što se nekima i ne sviđa. 

Raul Sanljei, bivši direktor Arsenala smatra kako su "tobdžije" izdale održivi model i da se klub vraća u doba Arsena Vengera po pitanju moći jednog čoveka. 

Model koji je zagovarao Španac, koji je otpušten tokom pandemija avgusta 2020. godine, se tiče raspodele moći.

"U modelu postoje četiri tačke: glavni trener, sportski direktor, fudbalski operativci i akademija, i oni svi moraju biti dobro koordinisani. Arsenal je odlučio da nastavi dalje posle Vengera - jednog čoveka koji je radio sve. Imali smo dobrog trenera u Emerij, ali je bilo krucijalno da se Arsenal domogne Lige šampiona, ali gubitak finala Lige Evrope od Čelsija nas je ostavio u tom takmičenju što je drugu godinu Emerija napravilo pravim paklom. Do tada je postojao jedan šef model. Svo poštovanje Arsenu, ono što je uradio za Arsenal je unikatno i verovatno u tom periodu najbolji način, ali vi se morate razvijati, i to se i desilo" 

"Nisam saglasan sa time kada klub trenera prvog tima nazivaju menadžer. Trener prvog tima je trener prvog tima, to je dovoljno. Sada, količina rada je prevelika, trebate da se trener koncentriše na prvi tim. Oni su izdali model malo po malo. Vraćajući se menadžeru na vrhu, to je greška, ali to je njihova greška. Ja ne bih to dozvolio da se dogodi, ali za sada im daje rezultate", izjavo je Španac za engleske medije. 

Videćemo koliko će Arteta uspeti da drži maltene ceo klub na svojim leđima, ova sezona bi mogla odrediti njegov, ali i dalji kurs samog kluba. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke