Primera - Magija od lige, Barsa se oprostila, Suarez od tragičara do junaka!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 16.05.2021.
20:26
Izvor: Sportske.net

Pobeda Real Madrida i Atletiko Madrida, gledaćemo trku u dvoje do kraja.

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Fantastična završnica španskog šampionata, a u poslednjem kolu gledaćemo trku za titulu u dvoje, pošto je Barselona danas uspela da izgubi na svom terenu. Pobede Atletiko Madrida i Real Madrida znače da će pobeda Atletika u poslednjem kolu biti dovoljna za titulu, Real će čekati kiks. 

Barselona - Selta  1:2

Barsa je krenula veoma ofanzivno, Dembele je bio prilično opasan po gol Selte, baš kao i Lionel Mesi, Buskets je imao jedan fantastičan potez, delovalo je kao da će domaćin lagano rešiti ovaj meč u svoju korist. 

I onda gol u mreži Selte, fantastično je Buskets video Mesija u kaznenom prostoru, uputio mu centaršut toliko dobar da Argentinac nije mogao da promaši - 1:0.

U tom trenutku ni Real, ni Atletiko nisu vodili. 

Ipak, šok u 38. minutu, Santi Mina dobija loptu na 20 metara od gola, šutira, Ter Štegen nije mogao ništa, samo je pogledom ispratio loptu koja je završila u mreži. 

Barselona je jalovo napadala u drugom poluvremenu, posebno kada je do igrača došla informacija da vodi Real Madrid, ali kasnije i Atletiko. Usledio je još jedan gol u mreži domaćina, ponovo je Santi Mina bio strelac za konačnih 1:2.

Bilbao - Real Madrid 0:1

Real bolji na San Mamesu, Bilbao je bio inferioran rival, gosti su pokušavali na sve načine, tražili su penal u jednom trenutku, a na gol smo čekali drugo poluvreme. 

Gol u mreži Bilbaa smo videli u 68. minutu utakmice. Lopta je došla do desne strane gde je bio Kazemiro, on je uputio centaršut upeterac gde je bio Načo kome nije bilo teško da postigne gol za prednost svog tima. 

U tom trenutku je Real bio na vrhu lige. 

Do kraja Real bliži drugom golu nego Bilbao, prvom, ali nije bilo promene rezultata. 

Atletiko Madrid - Osasuna 2:1

Pravi Suarezov košmar večeras u prvom poluvremenu na stadionu "Vanda Metropolitano". Promašio je dve kolosalne šanse u prvom poluvremenu, pogodio stativu, lomio reklame pored gola, a lopte u mreži nije bilo. 

U drugom poluvremenu videli smo i dva poništena gola Atletiko Madrida, visio je gol u vazduhu, jedan je poništen i zbog ofsajda Stefana Savića...

I onda šok u 75. minutu, prvi udarac u okvir gola Atletiko Madrida, izgledalo je da je Oblak odbranio udarac Budumira, ali je kasnije snimak pokazao, lopta je prešla liniju, 0:1!

Totalna ofanziva Atletiko Madrida do kraja i urodilo je plodom. Fantastična lopta Žoaa Feliksa za Renana Lodija,ovaj je uspeo da postigne gol i da dovede svoj tim do nade da može da ostane na prvom mestu Primere. 

I onda gol u mreži Osasune, igrao se 88. minut, Suarez je dobio loptu sa leve strane, šutirao i pogodio za 2:1

Ispostavilo se da je Suarez od tragičara stigao do velikog heroja, Atletiko ako pobedi u poslednjem kolu, postaje šampion. 

U ostalim mečevima: 
Viljareal - Sevilja 4:0
Alaves - Granada 4:2
Hetafe - Levante 2:1
Betis - Ueska 1:0
Sosijedad - Valjadolid 4:1
Valensija - Eibar 4:1
Kadiz - Elće 1:3

Atletiko u poslednjem kolu gostuje Valjadolidu, Real dočekuje Viljareal. Dodajmo i da je Eibar i matematički ispao iz lige. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Sunday, 16.05.2021
21:07

Što se Barse tiče sve nakon Granade su bile revijalne utakmice na kojima je Barsa mogla da pokaže svu raskoš luzerskog mentalita koji im je još Luis Enrique utelotvorio, što su kasnije do perfekcije razvili i ispolirali Valverde i Setijen, a jagodu na šlag stavio Kuman. Svako ko Barsi želi dobro tada je navijao za Granadu jer bi teško zamisliv uspeh Barse u osvajanju titule značio još goru propast od ove koju gledamo. Naravno ne znači ni da će se ovako nešto bitno promeniti, ali ako ne dovedu nijedno normalno pojačanje i ne najure bar nekoliko od minimalno 13-15 fudbalera kojima nikada nije bilo mesto u Barsi, to će bar teže objasniti sociosima i ostalim katalonskim navijačima Barse nego što bi im to objasnili da su nekom igrom slučaja osvojili titulu.

avatar
Badr®Hari
Sunday, 16.05.2021
20:39

Naravno Lahoz kada je najteže. Još da je mogao da sudi paralelno i utakmicu u Madridu pa da Atletiku poništi i ona 2 gola. 😁 Ali dobro uradiće to iduće sedmice protiv Valjadolida, a neka onda njegov kolega Manzano gleda da opljačka Viljareal ovako kako je Lahoz opljačkao Balbao. 😂😂😂