Španci brojali do sedam, Jamal za istoriju!

Autor: Darko Mitrović
petak 08.09.2023.
19:59
Izvor: Sportske.net

Morata upisao het-trik, ali je mladi Jamal ''ukrao šou''.

EPA-EFE/DAVID MDZINARISHVILI
EPA-EFE/DAVID MDZINARISHVILI

Povezane vesti

Reprezentacija Španije ostvarila je veoma ubedljivu pobedu večeras na gostovanju Gruziji u Tbilisiju, u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Španci su u svom trećem meču u Grupi A deklasirali domaćina sa 7:1 i tako pokazali snažnu reakciju posle poraza u prošlom kolu od Škotske (2:0).

Gruzijci su odolevali do 22. minuta, kada je Alvaro Morata doveo Španiju u vođstvo, a samo pet minuta kasnije prednost je udvostručena autogolom Kvirikelije.

Ređali su se napadi Španaca, pa im je u 30. minutu poništen gol Ruiza zbog ofsajda, ali osam minuta kasnije nije bilo ničeg spornog, kada je Dani Olmo povisio na 3:0.

Ni to nije bilo sve u prvom poluvremenu, pošto u 40. minutu Morata postiže svoj drugi gol za 4:0.

Početkom drugog poluvremena Čakvetadze je smanjio tu prednost gostiju i vratio nadu svom timu da bi mogao da izbegne debakl, ali Španci se nisu zaustavljali. Morata je do het-trika stigao u 66. minutu, da bi dva minuta kasnije Niko Vilijams povisio na 6:1.

Konačnih 7:1 postavio je 16-godišnji Lamin Jamal, Barselonina nova nadolazeća zvezda. Jamal je tim golom ušao u istoriju kao najmlađi strelac za reprezentaciju Španije sa 16 godina i 57 dana.

Španija sada u ovoj grupi ima 6 bodova na drugom mestu iza Škotske koja ima 12 uz meč više, a Gruzija je ostala na četiri boda i deli treće i četvrto mesto sa Norvežanima.

Inače, kod Gruzijaca je u startnoj postavio bio doskorašnji levi bek Crvene zvezde irakli Azarov koji je na terenu proveo 69 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke