Španci dominirali, vodili, Francuzi preokrenuli i osvojili Ligu nacija! Ljoris je heroj!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 10.10.2021.
22:40
Izvor: Sportske.net

Kakva utakmica!

EPA-EFE/Marco Betorello
EPA-EFE/Marco Betorello

Povezane vesti

Fudbaleri Francuske osvojili su Ligu nacija pošto su nakon preokreta pobedili selekciju Španije rezultatom 2:1.

Večeras smo gledali atomski fudbal, doduše, u prvom poluvremenu i pravi "šah", taktičko nadmudrivanje koje nije donelo mnogo šansi. Španci su dominirali i imali posed, Francuzi pokušavali iz kontri, ali su bili bezopasni.

Drugo poluvreme bilo je potpuno drugačije i šou je počeo u 63. minutu kada je posle kontre Teo Ernandes pogodio prečku. U istom minutu, na drugoj strani, Buskets je maestralno proigrao Ojarzabala koji je pobegao Upamekanu i pogodio dalji ugao za 1:0.

Ali, Španci su se radovali samo stotinak sekundi, a onda je usledila majstorija Karima Benzeme. Napadač Real Madrida je primio loptu na levoj strani i pogodio same rašlje za 1:1.

Francuzi tu nisu stali, čekali su pravi trenutak da Mbape jednom pobegne i izbegne ofsajd i to se dogodilo u 80. minutu kada je izašao sam na Simona i pogodio za veliki preokret.

Luis Enrike je odmah reagovao, uveo je Fornalsa i Merina, ali je utisak da su Španci bili umorni i da su na ovom turniru bili sa skraćenom klupom. 

Imao je Ojarzabal najbolju šansu za izjednačenje u 88. minutu, sa 15 metara je gađao, ali je sjajno odbranio Ljoris. Francuzi su opet uzvratili posle kontre, ponovo je Mbape bio u centru pažnje, ovaj put je i Simon bio na mestu.

Španci su nadoknadi opkolili gol Francuza, ponovo se istakao Ljoris neverovatnom intervencijom, praktično je bio heroj meča. Španci nisu uspeli da dođu do izjednačenja, Francuzi su kaznili greške i posle velikog preokreta osvojili Ligu nacija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke