Španci oduševljeni, Dmitroviću ugovor i uloga kakvu zaslužuje!

Autor: Milovan Longinov
utorak 12.01.2021.
15:41
Izvor: Sportske.net

Ne prestaje "hajp" na jugu Španije oko Marka Dmitrovića.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Sinoć je odjeknula vest lokalnog Estadio Deportiva, jutros smo vam iz prve ruke otkrili ekskluzivne  detalje transfera Marka Dmitrovića, a Španci su sada "dosolili" analizom kroz statistiku i karakteristike.

Renomirani Estadio Deportivo koji je prvi "zavrteo" i preneo da će Dmitrović na leto kao slobodan agent potpisati za Sevilju, danas piše o svemu što ga čeka na "Ramon Sančez Pishuanu".

Najpre, ovaj list ističe da će konkurencija Dmitroviću biti 29-godišnji Bono, te da klub nema nameru da produži ugovor 31-godišnjem Tomasu Vacliku, koji će istovremeno kada dođe Srbin, biti slobodan u izboru nove sredine.

Prvu stavku koju Španci ističu jeste vazdušna igra, u kojoj je Dmitrović po ocenama ispred Bona. Sa robusnih 194 cm, Dmitrović gazduje u svom šesnaestercu u vazdušnim duelima. Dmitrović ima 0,3 dobijena vazdušna duela na 90 minuta, a Bono 0,2.

Što se tiče odbrana u kaznenom prostoru, Dmitrović ima prosek od 1,6, a Bono 1,4. 

Ipak, ono zbog čega je najvažniji dolazak Marka Dmitrovića jeste njegova postavka na terenu. Estadio Deportivo ističe da Dmitrović "igra visoko", smanjuje prostor između gola i poslednje linije odbrane, što je još kako naučio kod Mendilibara koji je forsirao igru sa visokim presingom.

Jedina stavka u kojoj Bono ima bolje brojke jeste procenat uspešnih dodavanja, ali i to ide na ruku tome što Eibar daleko više rizikuje sa dugim loptama, odnosno, Bono ima smanjen rizik u predaji pasa.

Posebno je zanimljivo to što je Dmitrović kao golman daleko slabijeg tima, koji igra prilično otvoreno, čak osam puta uspeo da ostavi svoju mrežu netaknutom, dok je Bonu to pošlo za rukama pet puta ove sezone.

Za kraj i ono najvažnije, Dmitrovića čeka ugovor na četiri godine, do 2025. i očekivano, dodatni bonus, kao i za sve slobodne agente kada dolaze u novi klub.

Dileme nema, Dmitrović je doneo pravu odluku...

https://admiralbet.rs/sport-pr...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke