Španija u finalu Lige nacija, svet upoznao Gavija i neke nove Lućove klince!

Autor: Milovan Longinov
sreda 06.10.2021.
22:44
Izvor: Sportske.net

Kakva partija Toresa i Gavija, a potom i Jeremija Pina i Brajana Hila!

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Španije prvi su finalisti Lige nacija pošto su danas na "San Siru" pobedili selekciju Italije rezultatom 2:1 (2:0). 

Heroj Španije bio je dvostruki strelac Feran Tores, ali će svet večeras upamtiti još jedno ime, u pitanju je - Gavi. Fudbaler Barselone koji je sa 17 godina i 62 dana postao najmlađi debitant u istoriji "crvene furije", a bio je jedan od najboljih na terenu. 

Osim Gavija, Luis Enrike je danas u vatru bacio Jeremija Pina, ofanzivca Viljareala rođenog 2002. godine, a uveo je i Brajana Hila iz Totenhema (2001). 

Italija je bila bolja na otvaranju utakmice, Kjeza je imao solidan pokušaj, a potom je usledilo vođstvo Španije. Ojarzabal je lepo pronašao Ferana Toresa koji je prvi put savladao Donarumu.

Italijani su potom propustili najbolju šansu na melu, Insinje se propisno obrukao, pošto je ostao sam na nekih 12, 13 metar, ali je šutirao preko gola.

Nakon toga, Italija je ostala sa igračem manje pošto je Leo Bonući zbog udaranja laktom zaradio drugi žuti karton. 

Brojčanu prednost Španci su iskoristili u nadoknadi prvog poluvremena, ponovo slična akcija po levom boku, Ojarzabal je opet asistent, a Tores ovaj put glavom pogađa za 2:0.

Roberto Manćini je drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa, uveo je Kjelinija umesto Bernardeskija da zatvori odbranu, a u potom su ušli Ken, Lokateli i Pelegrini. Kjeza je imao još jednu veliku šansu, iskosa sa desne strane je pogodio stativu. 

Španci su imali zreli je šanse, uglavnom iz kontri, još jedan debitan, Pino iz Viljareala je mučio odbranu Italije, a potom takođe još jedan debitant Totenhemov Brajan Hil, koji je imao takođe lepu priliku da dotuče Azure. 

I onda je usledila kazna, nakon kornera Španaca u 83. minutu usledila je kontra, kratku loptu pokupio je Kjeza ispred presporog Paua Toresa, izašao je sam na Simona, ali je nesebično asistirao Pelegriniju za 2:1.

U drugom polufinalu u četvrtak se sastaju Belgija i Francuska, a finale je zakazano za nedelju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke