Španija overila Mundijal, Irci ubedjivi za kraj, kiks Grčke

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 14.11.2021.
22:42
Izvor: Sportske.net

Šveđani će preko baraža tražiti vizu za Katar.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Španije overila je plasman na Svetsko prvenstvo pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija u Sevilji pobedila Švedsku 1:0 golom Alvara Morate.

Švedska je doputovala u Sevilji s ciljem da pobedom protiv Španije obezbedi direktan plasman na Svetsko prvenstvo, ali nije uspela da probije bedem "Crvene furije".

Domaćin je zapretio već u devetom minutu preko Pabla Sanabrije, a koji minut kasnije na suprotnoj strani zapretio je Emil Forsberg čiji udarac je završio malo pored stative.

Isti fudbaler je u finišu prvog poluvremena promašio izglednu priliku, a u nastavku nije bilo ni blizu tako dobrih prilika da se ugrozi nezanteresovani domaćin.

Španije ipak do vođstva stigla u 86. minutu pogotkom Alvara Morate, kojem nije bilo teško da pripuca loptu nakon odbitka od prečke.

"Furija" je ovom pobedom osigurala prvo mesto i plasman na Mundijal, dok će Švedska svoju šansu tražiti putem baraža.

Grčka je neslavno okončala kvalifikacije za Mundijal pošto je nakon dva uzastopna poraza remizirala protiv selekcije tzv. Kosova 1:1 i završila kao trećeplasirana u grupi B.

Strelac prvog gola na stadionu "Spiros Luis" u Atini bio je napadač Olimpijakosa Jorgos Masuras u 44. minutu, dok je izjednačenje gostujućem timu doneo Amir Rahmani u 76. minutu.

U odlučujućem meču za treće mesto u grupi A Republika Irska je slavila u Luksemburgu sa 3:0.

Strelac vodećeg gola bio je defanzivac Brajtona Šejn Dafi u 67. minutu, Čiedozi Ogbene je osam minuta kasnije uvećao prednost, a konačan rezultat postavio je Robinson dva minuta pre kraja meča.

Obe reprezentacije kvalifikacije su završile sa po devet bodova u grupi, ali je Irska zauzela treće mesto zbog bolje gol-razlike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke