Španska trka - Digitron u ruke!

Autor: Milovan Longinov
subota 08.05.2021.
10:58
Izvor: Sportske.net

Ludnica u La Ligi!

Povezane vesti

Prvog januara ove godine, Atletiko Madrid je imao 12 bodova više od Barselone i osam više od Real Madrida, a predstojećeg vikenda može da padne na treće mesto.

Luda završnica u La Ligi ulazi u poslednju fazu, a rasplet nije ni blizu, jer svašta može da se desi u preostala četiri kola. Atletiko je lider sa 76 bodova, Real i Barsa imaju po 74, ali Zidanov tim ima bolji međusobni duel.

Sevilja je bila u trci do ponedeljka, poraz od Bilbao je kraj nade, ne teorijski, ali praktično, šest koraka su iza vodećih "Jorgandžija", četiri kola do kraja, sa "El KlasikO" tandemom takođe ispred sebe, to je nenadoknadivo.

Doduše, u nekom raspletu, ako dobiju u nedelju u Madridu Real, a Barsa i Atletiko odigraju nerešeno za vikend, ponovo bi imali šansu za senzacionalan rasplet, ali sve ovo je u domenu naučne fantastike. 

Trka nikada nije bila ovako uzbudljiva između tri najjača španska kluba.

Real ima najjasniju situaciju, moraju da dobiju Sevilju, imperativ pojačava činjenica da na "Kamp Nou" u direktnom duelu igraju Barselona i Atletiko.

Biće vremena za računice, ali paradoks je da bi Barselona, ako pobedi za vikend, sve stavila u ruke najvećeg rivala. 

Jer u tom slučaju, Atletiko bi, ako Real pobedi pao, kako rekosmo na treče mesto, pa bi "Los Blankosi" imali ključ. Pobede protiv nezainteresovane Granade, opasnog Bilbao na strani, bi ih stavile u poziciju da protiv Viljareala kod kuće igraju za titulu. To u slučaju da Barsa dobije Levante, Seltu i Eibar, jer ni to Kataloncima ne bi bilo dovoljno za titulu, pošto Real ima bolji međusobni skor.

Sa druge strane, ako ostane neporažen, Atletiko bi zadržao prvo mesto, tačnije bio bi izjednačen sa Realom, ali bi opet zavisio od kiksa gradskog rivala, jer Real ima bolji skor i sa "Kolčonjerosima", tukli su ih 2:0 u 13. kolu, na "Vandi" je bilo 1:1.

Dakle, Realove šanse za titulu su najveće, ako pobede poslednje četiri utakmice, mada imaju Sevilju i Bilbao, odbraniće titulu. Barsa mora da čeka kiks oba rivala, tačnije ako pobedi Atletiko, preskočiće ih na tabeli, ali će omogućiti Realu da se dokopa prvog mesta tri utakmice pre kraja šampionata.

Vikend će dati neke odgovore, pre svega u Kataloniji, ovo je raspored do kraja:

35. kolo:

Barselona - Atletiko Madrid
Real Madrid - Sevilja

36. kolo:

Atletiko Madrid - Real Sosijedad
Granada - Real Madrid
Levante - Barselona
Sevilja - Valensija

37. kolo:

Atletiko Madrid - Osasuna
Atletik Bilbao - Real Madrid
Barselona - Selta
Viljareal - Sevilja

38. kolo:

Valjadolid - Atletiko Madrid
Real Madrid - Viljareal
Eibar - Barselona
Sevilja - Alaves

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke