Španska zavesa, Bibao ili Viljareal, na dnu usijanje!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 22.05.2022.
09:57
Izvor: Sportske.net

Ko će u LK, a ko u Segundu?

 EPA-EFE/Pepe Torres
EPA-EFE/Pepe Torres

Povezane vesti

Španci ulaze u poslednji dan sezone sa rešenim pitanjima vrha, ne i dna tabele. Dakle, Real je prvak, Barselona, Atletiko i Sevilja će u Ligu šampiona, Betis i Sosijedad u LE, Viljareal posle svega, sa Bilbaom vodi bitku za Ligu Konferencija. Imaju bod više od Baskijaca, gostuju Barseloni, dok Bilbao ide na noge Sevilji. Dakle, dva teška gostovanja ko bude sedmi, plasiraće se u plej of rundu Lige konferencija. 

Na dnu kuva.

Ispali su Levante i Alaveš, a poslednjeg dana strepe tri tima, Kadiz, Majorka i Granada. Ovi poslednji imaju bod više od "zemljaka" iz Kadiza i ostrvljana. Dakle, ako Granada dobije Espanjol na svom "Las Carmenes", ostaju prvoligaši. 

Kadiz je u najgoroj situaciji, njihova jedina šansa je da dobiju protiv otpisanog Alaveša, a da Majorka ili Granada ne dobiju svoje mečeve. Dakle, ako Majorka slavi protiv Osasune na "El Sadaru" što nikada nije lako (mada je motivacija domaćina upitna), Kadiz se u svakom slučaju seli u niži rang. Ako međutim Majorka uzme samo bod, oni pobedom ostaju. Realno je da u ovoj situaciji Granada slavi protiv Espanjola, i da Kadiz ipak dobije u Vitoriji Alaveš, nismo sigurni da Majorka može da pobedi Osasunu u gostima, ako sve bude pošteno. Jer, tim sa Baleara je baš očajan na strani. Ipak, ako izjednače rezultat Kadiza, ponovimo to još jednom, zbog boljeg međusobnog skora ostaće prvoligaš. 

Kadiz bi recimo da osvoji bod, a Granada izgubi kod kuće (malo verovatno), ipak ostao zbog bolje gol razlike (međusobni skor je izjednačen) od Granade. Majorka ima bolji skor od Kadiza, ali ako bude između njih i Granade, tu su doživeli dve katastrofe od Andalužana, pa je njihov cilj Kadiz, a ne Granada. Ponovimo, Majorka dobije Osasunu, ostaje sigurno...

AdmiralBet ima odlične kvote za poslednji dan sezone u Španiji, kako rekosmo, mi očekujemo pobedu Granade, a veće su šanse da Kadiz dobije u Alavešu, nego Majorka na "El Sadaru"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke