Španske fudbalerke prekinule bojkot, dve igračice napustile reprezentaciju

Autor: Ivan Cvetković
sreda 20.09.2023.
21:02
Izvor: Sportske.net

Odluka o prekidu bojkota doneta je posle više od sedam sati pregovora, u 5 časova ujutro u hotelu Oliva, na sat vremena od Valensije, preneo je danas Skaj.

EPA-EFE/Biel Alino
EPA-EFE/Biel Alino

Povezane vesti

Španske fudbalerke, aktuelne svetske šampionke, pristale su da prekinu bojkot reprezentacije, nakon što je Fudbalski savez Španije saopštio da će napraviti trenutne i duboke promene u strukturi, a dve fudbalerke odlučile su da napuste državni tim.

Odluka o prekidu bojkota doneta je posle više od sedam sati pregovora, u 5 časova ujutro u hotelu Oliva, na sat vremena od Valensije, preneo je danas Skaj.

U pregovorima su učestvovale fudbalerke, predstavnici Saveza, Državni sportski savet (CSD) i Sindikat fudbalerki (FUTPRO).

Fudbalerke su bojkotovale reprezentaciju tražeći promene u Savezu i ostavku tadašnjeg predsednika Luisa Rubijalesa, nakon što je bez njene dozvole u usta poljubio reprezentativku Dženi Ermoso na pobedničkom postolju po osvajanju Svetskog prvenstva, 20. avgusta u Sidneju.

Direktor CSD Viktor Frankos rekao je da su fudbalerke pokazale zabrinutost i potrebu za promenama u Savezu, koji će te promene odmah napraviti.

"Od 23 pozvane fudbalerke, dve su zatražile mogućnost da napuste ekipu zbog nedostatka duha i osećaja nelagode. Formula koja će se koristiti neće donositi kazne. Fudbalerke su u teškom trenuntku. Mislim da je dobra vest što možemo da kažemo da će reprezentacija odigrati dve utakmice uz garancije", dodao je on. Odlučeno je da dve fudbalerke koje su napustile tim ostanu anonimne. Španija će u petak igrati protiv Švedske, a u utorak protiv Švajcarske u Ligi nacija.

Takmičenje u Ligi nacija je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Parizu narednog leta.

Fudbalski savez Španije saopštio je da će fudbalerke ići na kasni doručak posle odmora i da će popodne trenirati, a da je za četvrtak ujutro planiran put za Geteborg. Savez je otpustio selektora Horhea Vildu i umesto njega angažovao je Monserat Tome. Ona je rekla da je izostavila Ermoso iz ekipe kako bi je zaštitila, posle prevelike pažnje medija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.