Španski maraton - Trojka u igri!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 18.04.2021.
10:39
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Čeka nas uzbudljiva završnica...

Povezane vesti

Trka kakve odavno nije bilo.

U jednom trenutku činilo se da će Atletiko iskoristiti sve jesenje nevolje Reala i Barselone, previranja, finansijske probleme i lako stići do titule posle osam godina, ali onda je došao red na njih. Povreda Suareza i odlazak Košte, ostavili su Simeonea bez pravih rešenja, nije tajna da sa”Pistolerom” nije u dobrim odnosima, navodno ga je Urugvajac optužio da je njegov sistem treninga izazvao povrede kod velikog broja igrača.

Pao je i Feliks nakon sjajne jeseni, fudbalerima njegovih godina oscilacije su nešto prirodno, pa se prednost topila, remi u Sevilji protiv Betisa ostavio je trku potpuno otvorenom, mada mnogi sumnjaju da će sadašnji lider, “Jorgandžije” uopšte biti u konkurenciji do samog kraja.

Jer, forma je očajna, od remija u "Madrilenju" u prvoj nedelji marta, Atletiko je dobio Baske iz Bilbaoa i Vitorije, izgubio od Sevilje, protiv Betisa i Hetafea osvojili su bod na gostovanjima.

I sada imaju samo bod prednosti u odnosu na Real, dva ispred Barselone, nisu iskoristili ni "El Klasiko" da makar pobegnu Barsi, pa je sada veliko pitanje, sva tri tima imaju šansu, ali s obzirom na formu, nije čudo što kladionice najmanju daju "Ćolovom" timu.

Do kraja je osam mečeva, bitan je raspored, međutim neki mečevi su pokazali da u situaciji u kojoj se praktično osam ili devet timova bori za opstanak i niko nije otpisan, svaka utakmica je na nož.

Barsa će za vikend probati da osvoji kup protiv Bilbaoa, koji je izgubio finale od prošle godine (nije odigrano zbog korone protiv Sosijedada).

Kakav je raspored do kraja?

Atletiko mora da dobije fenjeraša Eibar i davljenika Uesku, za njih su to dva meča pod imperativom, idu u Bilbao gde nikada nije lako, pa Elćeu, na još jedno gostovanje gde će domaćin kidisati u borbi za goli život. Posle toga, meč koji bi mogao da odluči mnogo toga, gostovanje Barseloni. Kada su poslednji put osvojili titulu, uspeli su da ostanu neporaženi (onim golom Godina) na Kamp Nou. Do kraja, dolazi im opasni Sosijedad, čekaju Osasunu i na kraju idu Valjadolidu. Mi ne možemo naravno da znamo šta će se događati do poslednje nedelje maja, ali svi timovi sa kojima igraju, osim Sosijedada u verovatno Bilbaoa igraju za opstanak.

Real je dobio "El Klasiko", opterećeni su Evropom, ali sledeća dva gostovanja su možda ključ, kratak put kod Hetafea, koji je mnogo slabiji nego prošle godine, ali je zaustavio Atletiko, a onda i gostovanje Kadizu, koji je na +9 u odnosu na zonu ispadanja, ali nije siguran još uvek.

Posle toga slede Betis, Osasuna i Sevilja kod kuće, ovi poslednji su četvrti, tu će i ostati, ali sigurno da će Lopetegi dati sve da se osveti za otkaz. Slede gostovanja Granadi i Bilbaou, plus Viljareal u poslednjem kolu, vrlo je moguće da će sva tri tima biti bez motivacije. Po nama, Real ima najbolji raspored, plus Barsa i Atletiko moraju da se suoče u međusobnom duelu.

Prema kladionicama, Barselona je favorit, iako je treća. Posle kupa za vikend, oni igraju sa Hetafeom kod kuće, pa Viljarealom, u gostima. Čekaju Granadu, idu u Valensiju. Iako zvučna imena, klubovi iz Valensije se ne bore za neke bitne stvari, Viljareal samo razmišlja o Evropi, odnosno LE. Onda sledi ključ protiv Atletika, u Kataloniji su uvereni da je pobeda u tom meču odlučujuća. Ni oni nemaju naročito težak raspored, Levante u gostima (još jedan put na Levant), pa Selta koja će biti bez motiva i onda u poslednjem kolu Eibar koji bi do tada mogao da ispadne.

Verovatno zbog toga što igra sa timovima koji nemaju puno toga, već su u sredini tabele, bukiji su uz Barselonu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke