Sparta pripretila, ali Tadić vodi Ajaks ka tituli

Autor: Aleksandar Golubović
subota 09.04.2022.
21:59
Izvor: Sportske.net

Kapiten doneo pobedu.

EPA-EFE
EPA-EFE

Povezane vesti

Fudbaleri Ajaksa, teže nego što se moglo pretpostaviti, slavili su na domaćem terenu protiv Sparte iz Roterdama 2:1 u meču 29. kola Eredivizije i na taj način pobegli prvom pratiocu PSV Ajndhovenu na plus sedam uz meč više.

Izabranici Erika ten Haga su korak bliže ka odbrani šampionske titule napravili nakon preokreta pošto su posle prvih 45 minuta gubili sa 1:0.

Sparta je povela u 33. minutu evrogolom De Kampsa, koji je sjajnim udarcem pogodio rašlje Ajaksovog gola i sa ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Ajaks se pratično nije video u prvom poluvremenu, ali je izjednačenje stiglo u pravi čas pošto je već u 49. minutu Dejvi Klasen rutinski poravnao rezultat i nagovestio uzbudljiv ostatak meča.

Nakon izjednačujućeg gola, Ajaks je nastavio da pritiska goste iz Roterdama što je urodilo plodom već u 61. minutu kada je kapiten Dušan Tadić pogodio sa penala za potpuni preokret.

Ajaks je do kraja meča sačuvao prednost, pa ga do odbrane titule deli još četiri koraka. Uslugu bi mogla da im načini ekipa RKC Valvijka, ukoliko u nedelju remizira ili pobedi protiv PSV-a, dok Ajaks prvi od četiri finala igra 30. aprila protiv Cvolea.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke