Specija goleadom ostala u Seriji A, majstorija Brekala pokorila Veronu

Autor: Aleksandar Golubović
subota 14.05.2022.
20:07
Izvor: Sportske.net

Slavlje u Liguriji.

EPA-EFE/GABRIELE MENIS
EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Povezane vesti

Fudbaleri Specije ostvarili su veliku pobedu na gostovanju Udinezeu 3:2 u meču pretposlednjeg kola Serije A i tako zvanično ostala član elitnog ranga takmičenja u italijanskom fudbalu.

Nije počelo tako blistavo za tim iz Ligurije pošto je Udineze poveo u 26. minutu golčinom Moline, koji je na odbitak zakucao loptu u mrežu i postigao verovatno jedan od najlepših golova ove sezone u Seriji A.

Do kraja poluvremena Specija je stigla do velikog preokreta i to u razmaku od manje od 15 minuta.

Najveće zasluge za to idu dvostrukog asistenta Ferera, koji je najpre u 35. minutu uposlio Danijelea Verdea, a zatim u trećem minutu nadoknade i Emanuelea Đasija, koji je rutinski doneo preokret gostima i šansu da kolo pre kraja i definitivno izbore opstanak u ligi.

Furiozan nalet Specije krajem prvog dobio je nastavak i u drugom poluvremenu pošto su već u 47. minutu stigli do 3:1 kada je Mađore uz dosta sreće na asistenciju Verdea postigao gol.

Udineze je u četvrtom minutu nadoknade vremema smanjio zaostatak na 3:2 kada je Pablo Mar sjajno zatresao mrežu glavom nakon centaršuta iz prekida.

U drugom meču dana Torino je u meču bez takmičarskog značaja slavio na gostovanju Veroni 1:0.

U 19. minutu Torino je poveo sa 1:0 zahvaljujući odličnom golu Josipa Brekala koji je uputio prelep udarac u dalji ugao, a lopta se od prečke odbila u mrežu.

U veoma nervoznoj utakmici, najbolju priliku za izjednačenje Verona je imala u 45. minutu kada je šutirao Darko Lazović, međutim Beriša bio dobro postavljen i osujetio je pokušaj reprezentativca Srbije.

U drugom poluvremenu nije bilo golova pa je rezultat iz prvog dela igre ostao na snazi što je omogućilo gostima iz Torina da dođu na samo dva boda zaostatka u odnosu na današnjeg rivala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke