Specija namučila Juventus, pamtiće se samo Morata i tri boda!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 06.03.2022.
19:52
Izvor: Sportske.net

Drugo poluvreme za zaborav.

 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa slavili su na domaćem terenu protiv Specije 1:0 u meču koji će u Torinu pokušati što pre da zaborave, a naročito je za brigu igra u drugom poluvremenu kada je u većem delu igre "Stara dama" bila podređeni rival.

Juventus je poveo u 21. minutu golom Alvara Morate. Sve je počelo od katastrofalnog ispucavanja golmana Specije. Lopta je došla do Manuela Lokatelija, koji je odigrao pas sa Vlahovićem, a zatim uposlio španskog napadača kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

U jednom trenutku posumnjalo se da li je Vlahović u ofsajdu, ali je kratkom proverom utvrđeno da Srbin nije bio ni blizu nedozvoljenog dela igre.

Narednu dobru priliku za Juventus imao je Huan Kvadrado u 33. minutu, a njegov pokušaj je lako odbranio golman Specije.

U 40. minutu ponovo je viđena gužva ispred gola Specije. Vlahović je bio u centru pažnje, ali na kraju se ništa ozbiljnije nije izrodilo iz svega.

Specija je imala prvu ozbiljniju priliku u 51. minutu kada se iza odbrane Juventusa ubacio Đasi i šutirao glavom, međutim njegov udarac je ukrotio Vojček Ščesni.

Na drugoj strani je uzvratio Morata, ali je njegov udarac izblokirao Erlić.

Ušlo se u mirniju fazu meča, a polovinom poluvremena Federiko Bernardeski je zaradio žuti karton i automatski se diskvalifikovao za naredni prvenstveni meč Juventusa, protiv Sampdorije u Đenovi.

U 79. minutu odličnu priliku za Speciju imao je Agudelo, ali je Ščesni odlično pokrio ugao i osujetio udarac latinoameričkog fudbalera.

Pet minuta kasnije gosti su tražili penal kada je nakon katastrofalne intervencije Matijasa de Lihta, Adrijen Rabio izblokirao udarac rivala, koji je pao na zemlju.

Ipak, ni imalo elemata za najstrožu kaznu, pa se VAR nije ni konsultovao.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa se Juventus učvrstio na četvrto mesto, što im je i osnovni cilj ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke