Specija srušila Inter prvi put u istoriji!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 10.03.2023.
22:46
Izvor: Sportske.net

Inter je juče napunio 115 godina, ali ništa od slavlja.

EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI
EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

Povezane vesti

Specija je po prvi put u svojoj istoriji savladala Inter, bilo je 2:1 (0:0). 

Počelo je penalom za goste. 

Čitavih pet minuta je trajala VAR provera, Kaldara je napravio faul, ispostavilo se na kraju, za penal, dosta protesta je bilo od strane fudbalera Specije koja je već do tog 13. minuta imala dva žuta kartona. Lautaro Martinez je preuzeo odgovornost, ali je Dragovski sjajno odbranio ovaj udarac!

Inter je bio bolji u prvom poluvremenu, ali i domaćoin je imao svoju šansu u 33. minutu. Bila je to velika opasnost za goste, po desnoj strani je prošao Agudelo, lopta je pogodila jednog od odbrambenih igrača Intera, odletela visoko u vazduh i u padu pogodila prečku. 

Veliku šansu je Inter imao u 42. minutu kada je Lautaro Martinez trčao sam u kontru, šutirao sa oko 20 metara, ali je Dragovski ponovo odbranio njegov udarac.

U nastavku Inter je pritiskao, dolazio do šansi, čak i do gola koji je poništen zbog ofsajda Lukakua, a onda šok na drugoj strani. Inter je primio gol, Nzola je vukao po desnoj strani, odložio Danielu Maldiniju koji pogađa za 1:0!

Inter je nastavio u istom ritmu, bilo je izuzetno teško probiti odbranu Specije, a onda je usledio novi penal za Inter. Lukaku je uzeo loptu, šutirao i - pogodio za 1:1 u 83. minutu.

Očekivala se totalna ofanziva Intera, ali...

Penal na drugoj strani, Damfris je bio neoprezan, a Nzola je pogodio sa bele tačke za 2:1!

Novi napadi Intera nisu urodili plodom, bila je ovo jedna od onih utakmica gde jedna ekipa ima potpunu dominaciju, a druga sa dosta sreće dolazi do tri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke