Spektakl Barse i Sitija, suze na "Kamp nou" i šest golova u meču gde je rezultat najmanje bitan!

Autor: Milovan Longinov
sreda 24.08.2022.
23:34
Izvor: Sportske.net

Susret velikih prijatelja...

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Večeras je bilo spektakularno na "Kamp nou", Barsa i Mančester siti su remizirali 3:3, ali to je potpuno bilo u drugom planu. 

Ova prijateljska utakmica zakazana je odavno u čast Huana Karlosa Unzuea, bivšeg člana stručnog štaba Barselone kod čak trojice trenera - Franka Rajkarda, Pepa Gvardiole i Luisa Enrikea. On vodi veliku borbu protiv neizlečive bolesti ALS, što je bio i ključni povod ove utakmice, više o tome OVDE.

Upravo je Unzue svojim govorom i otvorio meč, u društvu još nekoliko pacijenata, koji su, neki čak i sa bocama sa kiseonikom, u kolicima, pozdravljali navijače sa osmehom na licu. Unzue je u svom govoru skrenuo pažnju na značaj u borbi protiv neizlečive bolesti, a sve sa ciljem da podigne svest i pomogne napretku medicine, za šta se zalaže već više od dve godine. 

Što se tiče same utakmice, Ćavi Ernandes i Pep Gvardiola su očekivani izveli kombinovane sastave.

Siti je poveo u 21. minutu posle velike greške golmana Injakija Penje, kome je ispala lopta pravo na nogu Hulijana Alvareza - 0:1. 

Barsa je bolju igru realizovala u 29. minutu preko Obamejanga, koji je nakon prekida ostao sam na drugoj stativi i snažnim udarcem u prvi ugao savladao Ortegu. 

U drugom poluvremenu, usledio je niz izmena na obe strane, a golova nije bilo do 67. minuta. Tada je Gavi presekao loš pas De Brujnea, prvo je probao Depaj, a na odbijenu naleteo De Jong za 2:1. 

Prednost Barse trajala je samo tri minuta, u 70. je usledila lepa akcija i asistencija Kansela za Palmera za 2:2.

Uzvratila je ponovo Barsa sličnom akcijom po desnom boku, Roberto je vratio povratnu na peterac, a Depaj pogodio za 3:2. 

Inače, po onome što smo videli, Obamejang se večeras oprostio od "Kamp noua", pošto je dobio ovacije i uzvratio na isti način, jer je izvesno da će uskoro pojačati Čelsi. 

Ovo bi ujedno mogao da bude i poslednji meč za Depaja sa jedne i Bernarda Silve sa druge strane, a Portugalac je takođe dobio strašne ovacije, jer ga navijači Barse još kako žele  u svom timu.

U finišu je usledio prekid, mladi igrač Sitija Mbete teže je prošao u sudaru glavama sa Kristensenom, zbog čega mu se dugo ukazivala pomoć.

Nakon toga, Kristensen je nehotice, sasvim slučajno oborio Halanda, a sudija je pokazao na belu tačku. Precizan sa 11 metara  bio je Rijad Marez za konačnih 3:3. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke