Spektakl - Betis napadao, Atletiko davao golove, spremite se za najluđu trku za LŠ!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 06.03.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Kakva utakmica!

EPA-EFE/JULIO MUNOZ
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su u gostima ekipu Betisa rezultatom 3:1 (1:1) u velikom derbiju 27. kola La Lige. 

Malo je reći da smo večeras gledali spektakl na "Benito Viljamarinu". Počelo je ludo, već u drugom minutu Anhel Korea je pobegao odbrani Betisa i kao na tacni proigrao Feliksa, koji je samo postavio nogu za 1:0.

Betis je od tog trenutka počeo da dominira i da napada, a Manuel Pelegrini je već u 11. minutu morao da menja, pošto je zbog povrede izašao Guadrado, a ušao Teljo. Dijego Simeone je takođe bio na mukama, pošto je u prvom poluvremenu morao da izvede i Vrsaljka i Koreu, takođe zbog povreda, a ušli su Karasko i Grizman.

Betis je bio bolji rival, nastavio je da pritiska i u nadoknadi prvog poluvremena zasluženo je došao do izjednačenja, kada je Teljo poslao "kiflu" u prvi ugao za 1:1.

Betis je i na startu drugog poluvremena bio bliži golu, malo je faliko da Hoakin postigne pogodak iz kornera, Oblak je  na gol liniji zaustavio loptu. 

Atletiko je svoje šanse čekao iz kontri i dočekao je u 61. minutu kada je Markos Ljorente maestralno pobegao po desnoj strani, proigrao Feliksa, kome je  opet ostalo da na petercu samo postavi nogu za 1:2.

Pelegrini nije odustao, uveo je Huanmija i Vilijana Hosea i najavio poslednju ofanzivu. 

Ipak, Atletiko je u 80. minutu imao još jednu kontru, Grizman je pobegao po desnom boku i sjajno vratio povratnu za Lemara koji je postavio nedostižnih 1:3

Ono što je posebno zanimljivo, Dijego Simeone je i u osmom međusobnom susretu sa Manuelom Pelegrinijem ostao neporažen u La Ligi...

Ovim trijumfom Atletiko je preskočio Betis u borbi za četvrto mesto. Atletiko sada ima 48, koliko i Barsa, ali Katalonci imaju meč manje, dok je Betis ostao na 46 bodova, a Real Sosijedad ima 44. U prvih šest timova, jedino Barsa ima meč manje, tako da su Katalonci veliki pobednici kikseva Sevilje, Betisa i Real Sosijedad u ovom kolu.


Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke