Spektakl na "Emirejtsu" - Arsenalova "ambulanta" ispustila trijumf pred Salahom!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 27.10.2024.
19:28
Izvor: Sportske.net

Domaćin bio bolji u prvom, gost u drugom poluvremenu.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala i Liverpula remizirali su, 2:2, u velikom derbiju devetog kola engleske Premijer lige.

"Tobdžijama" je pripalo prvo, a Liverpulu drugo poluvreme sjajnog meča na "Emirejtsu". Na pad domaćina značajno su uticale i povrede defnazivaca Gabrijela i Timbera u nastavku, ali i nogo veća energija ekipe Arnea Slota u drugih 45 minuta, što im je i donelo izjednačenje preko Mohameda Salaha.

Nakon podele bodova Liverpul je drugi na tabeli sa bodom manje u odnosu na lidra Mančester siti, dok je Arsenal odmah ispod "crvenih" za kojima kaska četiri boda.

Pribojavali su se navijači Liverpula da će se verovatno prva zvezda Arsenala Bukajo Saka oporaviti od povrede i pronaći svoje mesto u timu za veliki derbi. Njihove „crne slutnje“ su se obistinile, a krilni napadač „tobdžija“ već je u devetom minutu pokazao da su bile opravdane. Štoper domaćih večeras Ben Vajt poslao je sjajnu dugu loptu ka Saki na desnoj strani,a on dribilngom prevario levog beka gostiju Roberstona i snažnim šutem „zakucao“ loptu u mrežu „crvenih“ za vođstvo Arsenala.

Nije se dugo čekalo na odgovor Liverpula. Ekipi menadžera Arnea Slota trebalo je devet minuta da izjedanči. Aleksander-Arnold je centirirao iz kornera na prvu stativu gde je Dijaz glavom prebacio loptu u sredinu peterca, a kapiten gostiju Virdžil van Dajk postigao pogodak.

U nastavku prvog dela Arsenal je bio bolji tim. Artetina ekipa mogla je da vrati vođstvo u 31. minutu kada se Martineli pored trojice igrača Liverpula izborio da pošalje pas ka Havercu, a napadač domaćina šutirao preko gola.

Bolja igra se „tobdžijama“ isplatila dva minuta pre odlaska na odmor. Ponovo je Arsenal iskoristio svoje najjače oružje prekid. Deklan Rajs je maestralno centrirao iz slobodnog udarca, pronašao Mikela Merina, a Španac postigao prvi gol za klub iz Londona. Dugo se u VAR sobi većalo da li je to učinio iz nedozvoljene pozicije, ali se ispostavilo da to nije bio slučaj.

Na prvo uzbuđenje u nastavku čekali smo pet minuta. Tada je ofanzivac Liverpula Dijaz fantastično prošao pored defanzivava Arsenala Partija i Vajta, ali nije imao prostora da uputi valjan udarac ka Rajinom golu.

Minut kasnije novo uzbuđenje pred golom Arsenala. Ovoga puta Salah je šutirao, a Salah odbranio, da bi već posle nekolliko trenutaka menadžer Arsenala bio prinuđen da izvrši izmenu, jer zbog povrede utakmicu nije mogao da nastavi štoper „tobdžija“ Gabrijel, a umesto njega je u igru ušao Poljak Jakub Kivior.

Trostrukom izmenom u 63. minutu Arne Slot je krenuo po pozitivan rezultat. Iz igre su izašli Dijaz, Mekalister i Robertson, a ušli, Gakpo, Soboslaj i Cimikas.

Uneli su novu dozu energije pomenuta trojica rezervista u igru Liverpula. Gosti bili znatno ofanzivniji , ali se čekalo na veliku priliku „crvenih“. U međuvremenu Arteta se suočavao sa novim problemima, zbog povrede je iz igre morao još jedan defanzivac Jurien Timber, a umesto njega ušao 18-godišnji Majls Luis-Skeli.

Ofanziva Liverpula se konačno pretvorila u priliku 10 minuta pre kraja utakmice. Aleksander-Arnold je na desnom boku pronašao Darvina Njueza, koji se izvukao da je primi,dok je u kazneni prostor Arsenala utrčao Mohamed Salah i sačekao asistenciju Urugvajca za gol vredan izjednačenja.

Mogao je Arsenal da vrati prednost tri minuta pre kraja kada je Haverc centaršutem pronašao Žezusa, ali je posle njegovog šuta lopta završila u korneru.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke