Spektakl na "Mestalji", Barselona prejaka za hrabru Valensiju

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 20.02.2022.
18:10
Izvor: Sportske.net

Odlična utakmica.

EPA-EFE/Manuel Bruque
EPA-EFE/Manuel Bruque

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone ostvarili su ubedljivu pobedu na gostovanju Valensiji 4:1 u meču 25. kola španske La lige i tako se probili do četvrtog mesta sa istim brojem bodova kao madridski Atletiko.

Barselona je odigrala izvanredno prvo poluvreme koje je bez sumnje obeležio novi napadač Pjer-Emerik Obamejang.

Doskorašnji napadač Arsenala načeo je mrežu domaćih već u 23. minutu kada je iskoristio izvanredan pas Žordija Albe i zakucao loptu u mrežu Valensije.

Samo tri minuta kasnije nesuđeno pojačanje Barselone Hoze Gaja zatresao je mrežu na suprotnoj strani, ali je on poništen zbog ofsajda.

Već u 32. minutu bilo je 2:0 za Barselone u jednoj od lepših akcija na ovom meču, a strelac je bio Frenki de Jong. Ponovo je Alba poslao karakterističan pas levom nogom, loptu je u peterac ubacio Usman Dembele, a De Jongu nije bilo teško da se odlično postavi i poveća prednost Barselone.

Samo pet minuta kasnije Obamejang je stigao do drugog gola na meču povisivši prednost gostiju na ogromnih 3:0. To je učinio nakon odlične asistencije Gavija, kojem je prethodio višak i izvanredan pas Dembelea.

U 41. minutu Valensija je došla do daha i preko Karlosa Solera smanjila prednost, ali je VAR poništio gol i domaćin je sa ogromnim zaostatkom otišao na odmor.

Već na početku drugog poluvremena zapretio je Gavi, ali je njegov udarac golmana Valensije poslao u korner.

U 49. minutu sudija je konsultovao VAR zbog nedozvoljenog starta nad Obamejangom, ali je video tehnologija pokazala da je tome prethodio ofsajd, pa Barselona nije dobila penal.

Tri minuta kasnije Soler je smanjio prednost Barselone i na centaršut Brajana Hila zakucao loptu u mrežu.

Igra se potpuno rasplamsala u drugom poluvremenu, a domaćin je osetio da može da još više ugrozi Barselonu.

Soler se oprobao iz slobodnog udarca u 58. minutu, ali je udarac bio isuviše slab za golmana kalibra Ter Štegena, a samo minut kasnije isti igrač je daleko jače raspalio po loptu, međutim ona je otišla pored gola.

Barselona je u 63. minutu prekinula nalet Valensije izvanrednim golom Pedrija, možda i njegovog najlepšeg u karijeri. Lopta je, istina, na putu do gola zakačila Obamejanga i završila iza leđa golmana Valensije za ubedljivih 4:1.

U 69. minutu oprobao se Uroš Račić, ali je njegov udarac izblokiran i završio je u korneru. Dva minuta kasnije isto je prošao i pokuša Hila.

U 79. minutu viđene su po dve prilike na obe strane, ali promene rezultata nije bilo.

Intezitet utakmice nije splašnjavao doslovno do poslednjeg minuta, a fudbaleri Valensije su uprkos novom neuspehu i ne toliko bajnoj poziciji na tabeli dali primer svima kako se treba suprotstaviti boljem od sebe.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke