Spektakl na "Pishuanu", Levante skupo prodao kožu moćnoj Sevilji

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 24.10.2021.
15:53
Izvor: Sportske.net

Kakav meč.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje i Levantea odigrali su spektakularan meč na "Ramon Sančez Psihuanu" gde je domaći tim slavio sa 5:3 u meču 10. kola La Lige.

Već u prvom poluvremenu viđena su čak četiri gola, od toga tri u mreži gostiju iz Valensije.

Domaćin je poveo već u osmom minutu golom Olivera Toresa, a već u 24. minutu bilo je 2:0 kada je Rafa Mir uz pomoć stative zatresao mrežu gostujućeg tima.

Samo pet minuta kasnije Suso je propustio priliku da prednost Sevilje načini još ubedljivijom pošto je pogodio stativu.

Kazna je stigla na drugoj strani u 33. minutu kada je Horhe Luis Morales postigao gol.

Nadmoć Sevilje je ipak došla do izražaja u 38. minutu kada je Dijego Karlos sjajno skočio i glavom postigao gol nakon neodbranjivog udarca.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a već u 50. minutu bio je 4:1 kada je Munir El Hadadi postigao spektakularan pogodak udarcem iz daljine.

Levante je znake života pokazao samo pet minuta kasnije kada je Morales prepolovio prednost domaćih, a u 62. minutu meč je ušao u pravu dramu kada je Gonzalo Melero postigao gol za Levante.

Nada je trajala svega dva minuta pošto je Fernando Reges u 64. vratio dva gola prednosti domaćem timu.

Malo je falilo da u 78. minutu vidimo novu dramu kada je sudija dosudio penal za Levante, ali je nakon pregleda VAR tehnologije odustao od ove namere.

Do kraja meča nije bilo golova, pa je Sevilja četvrtom pobedom u poslednjim pet mečeva u ligi stigla do prvom mesta sa istim brojem bodova, ali boljom gol-razlikom u odnosu na Real Sosijedad.

Levante je, uprkos dobrom izdanju u Andaluziji, produbio rezultatsku agoniju i trenutno je Hetafe jedini tim koji je lošiji od njih.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke