Spektakl u Bragi i švajcarsko upozorenje "orlovima"!

Autor: Mladen Heleta
utorak 27.09.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

U utorak će biti spuštena zavesa na grupnu fazu Lige nacija.

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Centralni meč odigraće se u Bragi, gde će se domaći Portugal i Španija boriti za prvo mesto u grupi 2 u A diviziji i plasman na završni turnir. Švajcarska i Češka će igrati za opstanak u najjačoj diviziji u Sent Galenu.

Portugal ima deset bodova, Španija osam, Švajcarska šest, a Češka četiri.

Dakle, sve je jasno u Bragi. Prvom pobedniku u istoriji ovog takmičenja Portugalu dovoljan je i bod da ode na fajnal-for, koji će se igrati u junu, dok Španci moraju da pobede. Selekcija Luisa Enrikea je imala jako lošu uvertiru, pošto je u subotu izgubila kod kuće od Švajcarske sa 2:1, dok je Portugal deklasirao Češku u Pragu sa 4:0. Portugal je surovo pokorio Prag i prikazao fudbalskom svetu neverovatan napadački potencijal sa postavom u kojoj su se našli Ronaldo, Rafael Leao, Bernardo Silva i Bruno Fernandeš. Čeka nas istinski spektakl i sudar dva različita ofanzivna načina igre, španskog poseda protiv portugalske brzine i tranzicije.  U duelu ovih timova 2. juna u Sevilji bilo je 1:1.

AdmiralBet nudi kvotu 1.90 na tip GG u Bragi.

Švajcarci su na kultnoj "La Romaredi" u Saragosi u subotu potvrdili da su mnogo ozbiljan tim i da Srbiju očekuje jako težak posao na Mundijalu. Španija je imala posed na pogon Barseloninog veznog reda, ali je Švajcarska bila konkretnija, opasnija i njena pobeda je apsolutno zaslužena. Gosti su odigrali savršeno i strahovitim presingom obesmislili španski posed. Selektor Murat Jakin ima iskusan tim, koji će biti veoma opasan na predstojećem Svetskom prvenstvu. Gazde ove ekipe i dalje su Šaćiri i Džaka, ali tu su i mlade snage poput Emboloa, Frojlera i sve boljeg krilnog napadača Vargasa, na kog treba posebno obratiti pažnju. Švajcarci pred svojom publikom ne bi smeli da imaju problem sa Česima u borbi za opstanak u elitnoj diviziji Lige nacija. Dovoljan im je i bod.

AdmiralBet daje kvotu 1.75 na pobedu Švajcarske.

U diviziji B će se igrati mečevi poslednjeg kola u grupama 1, 2 i 4.

O centralnom meču grupe 4 u Oslu je sve već napisano, a bitka za treće mesto u ovoj grupi i opstanak u drugoj po jačini diviziji vodiće se u Solni između Švedske i Slovenije. Šveđanima treba pobeda, Slovencima igra i remi. Švedska je pre tri meseca slavila u Ljubljani sa 2:0, ali od tada se mnogo toga promenilo. Slovenija stiže osokoljena trijumfom nad Norveškom, dok je Švedska doživela debakl u Beogradu.

AdmiralBet nudi primamljivu kvotu 1.80 na trijumf Šveđana.

U grupi 1 će se prvo mesto i putnik u A diviziju odlučivati u poljskom Krakovu, gde će Ukrajina biti nominalni domaćin Škotskoj. Škoti imaju dva boda više i jasno je šta kome treba u ovom susretu. Prošle srede je Škotska u Glazgovu pobedila Ukrajinu sa 3:0, ali treba napomenuti da su Ukrajinci na istom mestu pre tri meseca savladali Škote sa 3:1 u polufinalu baraža za Mundijal u Kataru. U drugom meču sastaju se Republika Irska i Jermenija. Irci imaju bod više i sjajnu šansu da na svom terenu obezbede opstanak.

AdmiralBet daje kvotu 2.50 na pobedu Ukrajine.

Grupu 2 je već osvojio Izrael i plasirao se u A diviziju. U poslednjem kolu Albanija dočekuje Island i tu će se odlučiti ko će ostati, a ko ispasti. Albanci imaju dva boda manje.

U diviziji C će se igrati mečevi u grupi 2. Sastaće se Grčka – Severna Irska i takozvano Kosovo – Kipar. Grčka je sa 12 bodova obezbedila promociju u viši rang. Takozvano Kosovo ima šest bodova, a Severna Irska i Kipar po pet, pa sledi velika borba za izbegavanje poslednjeg mesta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke