Spektakularan derbi u Hrvatskoj, Dinamo se vratio posle 0:3, Srbin junak ''Modrih''!

Autor: Darko Mitrović
subota 16.10.2021.
19:17
Izvor: Sportske.net

Sjajna atmosfera, odličan meč, srpski napadač utišao domaće navijače!

GNK Dinamo Zagreb/Pixell
GNK Dinamo Zagreb/Pixell

Povezane vesti

Fudbalski vikend u Hrvatskoj obeležio je večerašnji derbi na ''Rujevici'', gde je Rijeka dočekala aktuelnog šampiona, zagrebački Dinamo.

Meč su obeležila dva potpuno različita poluvremena, prvo je pripalo Rijeci koja je vodila sa 3:0, ali u nastavku je Dinamo uspeo da anulira tu prednost domaćina i na kraju osvoji važan bod - 3:3!

Rijeka je povela u sedmom minutu golom Drmića, a isti igrač je pola sata kasnije duplirao prednost domaćeg tima. Da Dinamo na poluvreme ode u ''nokdaunu'' pobrinuo se Velkovski koji je u 41. minutu pogodio za velikih 3:0.

Ali, trener ''Modrih'' iz Zagreba Damir Krznar u poluvremenu vrši trostruku izmenu, ušli su Menalo, Šutalo i srpski internacionalac Komnen Andrić, što se pokazalo kao pravi potez.

Nagoveštaj da se Dinamo vraća bio je jedanaesterac u 58. minutu koji je Bruno Petković realizovao, a samo sedam minuta kasnije još jedan penal za Dinamo i još jedan gol Petkovića.

Tada je već Rijeka bila uzdrmana, Dinamo je osetio svoju šansu, napadao, stvarao šanse, a u 74. minutu Oršiću je poništen gol za izjednačenje.

Ali, što tada nisu uspeli, Zagrepčani su uradili u 82. minutu kada je Ristovski odlično centrirao sa desne strane, a Komnen Andrić udarcem glavom pogodio levi ugao gola domaćih za konačnih 3:3!

Rijeka je posle ovog remija ostala na vodećoj poziciji sa 24 boda, jednim više od Dinama, ali Zagrepčani imaju meč manje i priliku da se ipak vrate na mesto koje već godinama drže.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke