Spektakularno veče u Ligi konferencija, El Kabi napunio mrežu Aston Vile, goleada i u Firenci!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.05.2024.
23:02
Izvor: Sportske.net

Večeras su odigrane i prve utakmice polufinala Lige konferencija. Zaista je imalo šta da se vidi!

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Aston Vila - Olimpijakos 2:4

Spektakularan meč odigrali su Aston Vila i Olimpijakos na ''Vila Parku'' u Birmingemu.

Meč je obeležio fenomenalni Ajub El Kabi, koji je postigao het-trik u trijumfu gostiju iz Pireja, a svoju golgetersku seriju je započeo već u 16. minutu kada je sa oko 14 metara savladao golmana Olsena. Trinaest minuta kasnije je na asistenciju Podensa udvostručio prednost Olimpijakosa, a Vila je uzvratila pred sam kraj prvog poluvremena, kada je Votkins sa 7-8 metara pogodio posle saradnje sa Diabijem - 1:2.

Posle samo sedam minuta igre u drugom poluvremenu, Musa Diabi svojim golom donosi izjednačenje Aston Vili. Bila je to munjevita akcija sa Bejlijem, a Diabi na kraju iskosa sa desne strane pogađa bliži ugao za 2:2. I, kada je izgledalo da se domaćin vraća i da je blizu potpunog preokreta, usledio je novi nalet gostujućeg tima.

Četiri minuta posle izjednačujućeg gola domaćih, gosti su iznudili penal, a El Kabi ga je pretvorio u gol preciznim udarcem sa bele tačke.

Da sve bude još teže po ekipu Olimpijakosa potrudio se Santijago Eze koji je u 67. minutu udarcem sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane povisio na 2:4 u korist gostiju!

Tim rezultatom se ušlo u finiš meča, a nova nada za Aston vilu se pojavila u 83. minutu kada su domaći iznudili jedanaesterac, ali Daglas Luiz ga je loše izveo, lopta je okrznila stativu i završila pored gola!

Fiorentina - Klub Briž 3:2

Bez našeg Nikole Milenkovića u startnoj postavi, Fiorentina je povela već u petom minutru igre, kada je Sotil pogodio na asistenciju Nika Gonzalesa, ali je to vođstvo ''ljubičastih'' ostalo na snazi samo dvanaest narednih minuta, kada su gosti uspeli da iznude jedanaesterac.

Sa bele tačke precizan je bio Vanaken i Briž je brzo izjednačio na 1:1.

Međutim, do kraja prvog poluvremena domaći su ponovo uspeli da steknu prednost, ovoga puta golom Belotija i rezultatom 2:1 se ušlo u drugo poluvreme.

U nastavku, Klub Briž posle petnaest minuta igre ostaje bez isključenog Onjedike, ali je i sa igračem manje, već u 63. minutu uspeo da još jednom poravna rezultat. Tijago je bio strelac na asistenciju Spilersa i njegovim preciznim šutem iskosa sa desne strane gosti su stigli do 2:2.

Ipak, brojčana prednost je na kraju ipak presudila, Fiorentina ju je iskoristila u nadoknadi vremena, kada je Enzola postigao pobedonosni gol za konačnih 3:2!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke