Spisak Holandije za EURO 2024 - Kumanu nije potreban finalista Lige šampiona!

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.05.2024.
16:46
Izvor: Sportske.net

Ovo je sastav "lala".

EPA-EFE/KOEN VAN WEEL
EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Povezane vesti

Selektor Holandije Ronald Kuman saopštio je danas spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo.

On je skratio prethodni prošireni spisak, sa kog su otpali Jurijen Timber i Ijan Matsen.

Za Timbera je nepozivanje bilo i očekivano jer je propustio čitavu sezonu zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena, dok je javnost u Holandiji podeljena zbog Matsena. On igra sezonu iz snova u Borusiji Dortmund, sa kojom je stigao do finala Lige šampiona, ali Kuman ima drugačije namere.

On je na konferenciji za medije rekao da su mu na toj poziciji važniji - Nejtan Ake, Dejli Blind i Miki van de Ven, koji mogu da igraju i kao levi bekovi, ali su po vokaciji ipak štoperi. 

Na ovo treba dodati da je Kuman još sa šireg spiska izostavio napadača Bolonje Zirkzea, koji će biti jedan od najtraženijih napadača ovog leta. U napadu su mu potrebniji - Memfis Depaj, Brajan Brobi, Vaut Veghorst, te kao krila - Donijel Malen, Kodi Gakpo i Stiven Bergvajn. 

Golmani: Džastin Bijlov (Fejnord), Mark Fleken (Brentford), Bart Ferbrugen (Brajton)

Odbrana: Nejtan Ake (Mančester siti), Dejli Blind (Đirona), Virdžil van Dajk (Liverpul), Denzel Damfris (Inter) Džeremi Frimpong (Bajer Leverkuzen), Lustarel Gertruida (Fejnord), Matijas de Liht (Bajern), Miki van de Ven (Totenhem) i Stefan De Fraj (Inter)

Sredina: Rajan Gravenberh (Liverpul), Frenki De Jong (Barselona), Teun Kopmajners (Atalanta), Tijani Rejnders (Milan), Marten De Ron (Atalanta), Džerdi Šouten (PSV), Ćavi Simons (Lajpcig), Kvinten Timber (Fejnord), Džoi Verman (PSV) i Žoržinjo Vajnaldum (Al Etifag)

Napad: Stiven Bergvajn (Ajaks), Memfis Depaj (Atletiko Madrid), Kodi Gakpo (Liverpul), Donijel Malen (Borusija Dortmund) i Vout Veghorst (Hofenhajm).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke