Sporni gol obeležio meč - Barselona ponovo nije pobedila, "El Sadar" se ponovio Kataloncima

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 12.12.2021.
18:08
Izvor: Sportske.net

Tri meča bez pobede za Ćavijev tim.

EPA-EFE/Jesus Diges
EPA-EFE/Jesus Diges

Povezane vesti

Fudbaleri Osasune i Barselone odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) u duelu 17. kola La lige.

Ponovo su Katalonci igrali na "mišiće" i bili blizu pobede, ali nisu izdržali, pravda je, izgleda, zadovoljena. Nema lakih utakmica za Barselonu više i očigledno je da će na nešto takvo navijači ovog tima morati da se naviknu. 

Na krilima mladića, "blaugrana" je postigla oba pogotka. Prvo se u listu strelaca upisao Niko Gonzales kojeg je proigrao Gavi, ali ubrzo je David Garsija to poništio.

S početkom drugog poluvremena, dogodio se sumnjivi detalj koji je definitivno obeležio meč. Đordi Alba je u pokušaju da izbaci loptu daleko od svog gola pogodio Serhija Busketsa u ruku unutar šesnaesterca. Španac nije imao nameru da zaigra rukom, niti je ona bila u neprirodnom položaju, čak je pokušavao da je povuče, ali bio je neoprezan.


 U nastavku kontranapada, Barselona je postigla pogodak, a sjajno se na drugoj stativi snašao Marokanac Abde Ez i "pocepao" mrežu. Čitav "El Sadar" je ustao, igrači i trener Osasune su protestovali, ali uzalud.


Pravda ili ne, izjednačenje je stiglo i to na sjajan način. Ćimi Avila je natrčao na loptu odbijenu posle kornera i Ter Štegen nije imao nikakve šanse posebno jer je lopta na putu ka golu zakačila nekog u gužvi i na semaforu je u 86. minutu bilo 2:2.

To je bio i konačan rezultat meča, a Barsa se saplela na "El Sadaru" i 2019. godine kada je takođe bilo 2:2

Ćavijev tim ostaje na osmom mestu, dok je Osasuna na dva mesta ispod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke