Sporting pao za pet minuta, Grujićev Porto korak bliže finalu Kupa

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 02.03.2022.
23:55
Izvor: Sportske.net

Preokret za pet minuta.

EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Fudbaleri Porta ostvarili su veliku pobedu na gostovanju Sportingu u Lisabonu 2:1 u prvom meču polufinala Kupa Portugalije, zahvaljujući preokretu u drugom poluvremenu za koji je bilo potrebno bilo svega pet minuta.

Sporting je mnogo bolje ušao u meč i u prvih pola sata zapretio preko Mateusa i Paulinja, međutim promene rezultata nije bilo.

Najzreliju priliku imali su u petom minutu nadoknade kada je Pedro Poro šutirao tik iznad prečke iz izgledne situacije nakon odbijene lopte.

Domaćin je i u drugom poluvremenu nastavio u istom ritmu, a stralac je bio Pablo Sarabija postigavši izvanredan pogotak.

Radost domaćih tajala je svega sedam minuta pošto je ubrzo Poro napravio penal, a loptu je uzeo Mehdi Taremi i pogodio za 1:1.

Ubrzo nakon izjednačujućeg gola, Konseisao je izveršio trostruku izmenu, zamenivši i reprezentativca Srbije Marka Grujića.

Samo pet minuta nakon izjednačujućeg gola, Porto je stigao do potpunog preokreta, a strelac je bio Evanilson postigavši pogodak izuzetno preciznim udarcem.

Ispostaviće se da je ovo konačan rezultat utakmice, a revanš je na programu tek 20. aprila.

Drugi polufinalni par čine Tondela i Mafri i oni će svoj prvi meč odigra u četvrtak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke