Sporting u stopu prati Porto - Pala Benfika u lisabonskom derbiju

Autor: Nemanja Janošev
subota 04.12.2021.
00:14
Izvor: Sportske.net

Zeleno-beli deo Lisabona će imati slatke snove.

 EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Povezane vesti

Fudbaleri Sporinga iz Lisabona savladali su Benfiku na stadionu "Da Luž" sa 1:3 (0:1) u derbi utakmici 13. runde Primeire.

Ruben Amorim je došao, osvojio titulu, ali tu ne planira da se zaustavi. Mlađani strateg sa isto žara i borbe vodi svoj Sporting ka novoj kruni, a trijumfom nad najljućim rivalom potvrdili su da ambicije nisu puka priča.

Rutinirali su Benfiku na "Da Lužu" sa 1:3, a već nakon osam minuta načeli su "orlove" golom odbačenog Parižanina Pabla Sarabije. Prelepo izgrađen napad, od noge do noge, za asistenciju izuzetnog Pedra Gonsalveša i vođstvo "zeleno-belih".

Paulinju je poništen gol zbog ofsajda u završnici poluvremena, ali nije u 62. minutu kada ga je Mateus prelepo spojio sa golom, za podjednako lepu završnicu. Šest minuta kasnije, treći put je nož u srce zariven navijačima Benfike. Mateus, za visokih: Benfika "nula", Sporing "tri". Dao je gol Darvin Nunjez desetak minuta pre kraja za domaće, ali on je poništen zbog ofsajda od 6 cm. Ipak, nisu ostali bez toga da sačuvaju čast. Pici je lepo pogodio u dubokoj nadoknadi sa ivice kaznenog prostora i učinio da Adan primi gol po prvi put posle dva meseca u domaćem prvenstvu.

Ovom pobedom, Sporting je nastavio da prati Porto u stopu budući da su "zmajevi" iste večeri savladali Portimonense podjednakim rezultatom. Dva tima sa 35 poena imaju četiri boda više u odnosu na Benfiku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke