Sportmanija - Vikend iz snova za svakog sportskog sladokusca!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 20.10.2021.
17:18
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih vikenda u poslednjih nekoliko godina kada je u pitanju sportska programska šema.

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Iako je sredina sedmice u pitanju i u mislima su nam još uvek Liga šampiona, Liga Evrope, te košarkaški Evrokup i Evroliga, vreme je da se polako pripremamo za pakleni vikend. Ukoliko imate neodložne obaveze, šteta, jer je pred nama izuzetna nedelja i biće tu pomalo za svačiji ukus.

Sve startuje u petak od 19 sati, kada u "Pionir" bude došla berlinska Alba na megdan Crvenoj zvezdi. Biće to duel 5. kola Evrolige, a šampion AdmiralBet ABA lige tražiće svoju treću pobedu u sezoni.

U subotu nas očekuje, po navici, pregršt fudbalskih utakmica od kojih se izdvajaju utakmice Brajtona i Mančester sitija u Premijer ligi (18.30 sati), te derbi španskog prvenstva između Atletik Bilbaa i Viljareala. Osim fudbala, tu je i AdmiralBet ABA liga i meč između Krke i Partizana.

Potom sledi nedelja kakva se samo poželeti može kada je reč o sportskom programu. Odakle početi uopšte? AdmiralBet ABA liga nam nudi duele Mornara i Crvene zvezde u Baru od 17 sati, kao i derbi Cedevita Olimpije i Budućnosti dva časa kasnije.

Selimo se sada na fudbalske terene. Dan derbija može da otvori susret Nice i Liona u Ligi 1, a potom i londonski okršaj između Vest Hema i Totenhema od 15.00. Krem de la krem Premijer lige biće održan na "Old Trafordu" gde se sastaju Mančester junajted i Liverpul od 17.30 sati. 

U Holandiji se igra najveći derbi između Ajaksa i PSV Ajndhovena od 16.45, a spektakl je zagarantovan i na "Velodromu" gde Marsej ukršta koplja sa Pari Sen Žermenom od 20.45 sati. Pre toga, tu je "El klasiko" čiji početak je zakazan za 16.15 sati na "Nou kampu". Italijani nam nude dva derbija. Besprekorni Napoli gostuje Romi u Rimu od 18.00, a "derbi Italije" između Intera i Juventusa počinje u 20.45 sati! 

Kada je reč o domaćem fudbalu, TSC iz Bačke Topole dočekuje Partizan na svom novom stadionu u derbiju kola Superlige Srbije od 13.30, dok Crvena zvezda čeka niški Radnički u 18.45. Ne, tu nije kraj.

Za ljubitelje brzine i adrenalina, voziće se kombo trkački vikend. Formula 1 se vozi u večernjem terminu i Ostin će biti centar svih dešavanja. Maks Ferstapen i Luis Hamilton nastavljaju svoju bitku za titulu šampiona u nedelju od 21 sat, dok su kvalifikacije dan ranije od 23 časa! Tu je i Moto GP i Velika nagrada Mizana, gde Fabio Kvartararo može biti krunisan kao novi šampion kraljevske klase.

Poslagaćemo vam to i hronološki, kako bi vam bilo lakše da sve ispratite. Na vama je da odložite sve što se odložiti može i pripremite se za haotičan vikend u svetu sporta. 

PETAK:
19.00 Košarka, Evroliga: Crvena zvezda - Alba Berlin

SUBOTA:
14.10 Moto GP, Mizano: Kvalifikacije
18.30 Fudbal, Premijer liga: Brajton - Mančester siti
19.00 Košarka, AdmiralBet ABA liga: Krka - Partizan
21.00 Fudbal, La liga: Atletik Bilbao - Viljareal
23.00 Formula 1, Ostin: Kvalifikacije

NEDELJA:
13.00 Fudbal, Liga 1: Nica - Lion
13.30 Fudbal, Superliga: TSC - Partizan
14.00 Moto GP, Mizano: Trka
15.00 Fudbal, Premijer liga: Vest Hem - Totenhem
16.15 Fudbal, La liga: Barselona - Real Madrid
16.45 Fudbal, Eredivizija: Ajaks - PSV
17.00 Košarka, AdmiralBet ABA liga: Mornar - Crvena zvezda
17.30 Fudbal, Premijer liga: Mančester junajted - Liverpul
18.00 Fudbal, Serija A: Roma - Napoli
18.00 Fudbal, Premijer liga Rusije: Zenit - Spartak Moskva
19.00 Košarka, AdmiralBet ABA liga: Cedevita Olimpija - Budućnost
20.45 Fudbal, Serija A: Inter - Juventus
20.45 Fudbal, Liga 1: Marsej - PSŽ
21.00 Fudbal, La liga: Atletiko Madrid - Real Sosijedad
23.00 Formula 1, Ostin: Trka


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke