Spremite se za "gegen" Junajted, više ništa neće biti isto!

Autor: Milovan Longinov
subota 27.11.2021.
09:47
Izvor: Sportske.net

Kako će izgledati Rangnikov Junajted?

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Ralf Rangnik će uskoro i zvanično postati novi menadžer Mančester Junajteda, a uveliko se spekuliše o tome kako će izgledati njegov tim. 

Mnogi ne znaju, ali Ralf Rangnik se smatra ocem "gegen presinga", modernog nemačkog fudbala, koji su do savršenstva doveli Jirgen Klop, Tomas Tuhel i Julijan Nagelsman, koji su njegovi sledbenici i učenici. 

Rangnik forsira formaciju 4-2-2-2 i engleski mediji uveliko pišu o tome kako bi sada Junajted mogao da izgleda.

"Mi koristimo formaciju sa četvoricom defantivaca, dve "šestice", od kojih je jedna više kao "osmica", dve "desetke" koje se izvlače i na krila i dve "devetke", objasnio je jednom Rangnik. 

Engleski mediji su izvukli jednu njegovu izjavu u kojoj je u septembru 2020. kritikovao Luka Šoa, koji bi mogao da izgubi status prvotimca.

"Znam da imaju Šoa, ali nisam siguran da on ima kvalitet za Mančester Junajted", rekao je Nemac pre godinu dana.

Njegovo mesto mogao bi da zauzme ofanzivni Aleks Teljes, baš kao što bi i Dijego Dalot mogao da uskoči umesto Van-Bisake. Centralni bekovi verovatno će ostati Megvajer i Varan kada se Francuz oporavi. Dva centralna vezna u ovom trenutku su Pol Pogba i Fred, ali Englezi pišu da bi mogao da uskoči i Van de Bek, doduše teško u tandemu sa Pogbom. 

Dve "desetke" koje igraju u "crvenoj zoni", kako ju je Rangnik nazvao igraće Bruno i Sančo, dok će Ronaldo biti jedan siguran napadač, za drugo mesto boriće se Kavani i Rašford.

Rangnik od svojih igrača traži žestok presing na protivničkoj polovini, što znači da će i Ronaldo morati više "da zapne". Bekovi će morati da budu i krila, a Pol Pogba će morati da promeni svoj karakter i da ne igra samo za sebe, već u korist cele ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke