Spremni za neočekivanu bombu? Ne Ćavi, drugi Barsin "sin" stiže na "Kamp nou"?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 01.03.2021.
08:10
Izvor: Sportske.net

Kakva neočekivana vest.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Đoan Laporta ima svog novog keca u rukavu, ako pobedi na izborima, a Ronald Kuman ne izvuče sezonu, zameniće ga - Mikel Arteta?!

Ovu vest plasirao je jedan od najupućenijih novinara na "Kamp nou", Đerar Romero, koji kaže da Laporta i dalje ima poverenje u Kumana, ali da ako sportski sektor odluči da ga smeni, jedna od realnijih opcija je Mikel Arteta.

Menadžer Arsenala imao je početak iz snova prošle sezone, osvojio je FA kup i Komjuniti Šild, ali je ove počeo da pada. Arsenal je daleko od Lige šampiona, usredsredio se na Ligu Evrope i preko nje želi do trofeja i elitnog takmičenja.

Iako rezultati to ne pokazuju, mnogi veruju da Arteta još kako ima "trenerskog šlifa", ali da Arsenal nema dovoljno kvalitetnu i kompetetivnu ekipu. 

Zanimljivo, on je dete Barselone, više puta se povezivao sa povratkom na "Kamp nou", ali to se nikada nije dogodilo.

On je u Barsu stigao još kao 15-godišnjak, 1997. godine, ostao je sve do 2002, ali je nastupao samo za Barselonu B. Kasnije je otišao u PSŽ, potom u Rendžers, Real Sosijedad, a prava legenda postao je tek na Ostrvu. U Everton je stigao 2005. i tu ostao do 2011. kada je otišao u Vengerov Arsenal u kom se i penzionisao 2016.

Bio je pomoćnik Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju i Katalonac nikada nije krio da je Arteta najzaslužniji za njihove uspehe.

Kada  je odlučio da započne samostalnu karijeru, stigao je poziv Arsenala koji se ne odbija i Pep mu je poželeo sreću.

Arteta je fokusiran na Arsenal, ali ako Barsa na leto zaista dođe po njega, umesto Ćavija, teško da će moći da odbije svoj matični klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke