Sramno, Vinisijus ponovo na udaru rasista

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 06.02.2023.
13:45
Izvor: Sportske.net

Španska fudbalska liga saopštila je danas da će istražiti najnovije rasističke uvrede upućene igraču Real Madrida Vinisijusu Žunioru.

EPA-EFE/CATI CLADERA
EPA-EFE/CATI CLADERA

Povezane vesti

Na televizijskom snimku vidi se kako jedan od navijača na nedeljnoj utakmici između Majorke i madridskog kluba naziva brazilskog napadača "majmunom".

Vinisijusa Žuniora (22) su takođe vređali i prilikom fotografisanja i davanja autograma na Majorki.

On je izložen uvredama otkako je pre pet godina došao u Španiju, a prošlog meseca napadi su dosegli novi nivo, kada je lutka sa njegovim likom obešena na most u Madridu, uoči gradskog derbija sa Atletikom.

Iz španske Primere rekli su da "rade sa Majorkom na identifikaciji odgovornih kako bi se preduzele sve neophodne zakonske mere".

Da bi se ubrzao proces Primera je napravila imejl ([email protected]), kako bi navijači mogli da pošalju slike ili da podele informacije o odgovornima.

Španska policija još uvek nije pronašla odgovorne za prethodne incidente, uključujući i nedavne rasističke uvrede prema brazilskom napadaču na stadionu Valjadolida.

Aktuelni prvaci Evrope i Španije poraženi su u nedelju od Majorke sa 1:0. Real Madrid posle 20 utakmica zauzima drugo mesto u Primeri sa osam bodova manje u odnosu na vodeću Barselonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke