Srbi daju šarm Ajaksu, Holanđanin uporedio Tadića sa zemljakom

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 14.03.2021.
10:06
Izvor: Sportske.net

Srbin cenjen u zemlji lala.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Poznati holandski komentator Džek van Helder u kapitenu Ajaksa Dušanu Tadiću vidi istinskog lidera na terenu, a zalazeći kroz slavnu prošlost amsterdamskog kluba u Srbinu vidi legendarnog Velibora Vasovića.

Interesantna stvar je da je nekadašnji član "Partizanovih beba", a potom i čuveni fudbaler Ajaksa, prema mišljenju Van Heldera, imao isti uticaj na tadašnji tim "kopljanika" kao sada Tadić.

"Kada se veliki tim pojavio krajem šezdesetih godina, postojali su, između ostalog, veliki talenat Krojf, Kajzer, Svart i Neskens, ali bio je tu jedan čovek koji je tom timu doneo profesionalnost. To je bio Vasović. On je doneo ekipi snagu, samopouzdanje i iskustvo. Sada je kapiten Tadić, obojica Srbi. Toliko mi se sviđa što se to ponavlja", rekao je Van Helder.

Hvalospevi na račun Tadića, koji je bio strelaC U četvrtak uveče u ubedljivoj pobedi protiv Jang Bojsa u Ligi Evrope, došli su i od urednika fudbala čuvenog "De Telegrafa" Valentajna Drisena.

"Mislim da je bolje sa Tadićem u Evropi. U holandiji protiv Heraklesa, Vitesea posao može da se završi i sa Aleom. Mislim da je 22,5 miliona vera za Francuza bilo previše. Tako je spor i nije mu prijatno kada ima loptu u posed", rekao je on.

Ajaks danas nastavlja šampionsku trku gostovanjem protiv Cvolea, a za četiri dana očekuje ih revanš u Švajcarskoj protiv Jang Bojsa gde bi trebalo da overe plasman u četvrtfinale Lige Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke