Srbi dominiraju u Saudijskoj Arabiji, da li to mogu da prenesu na EURO?

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 18.03.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Impresivne brojke, rekordi i apsolutna dominacija.

Pedja Milosavljevic/starsport/2022
Pedja Milosavljevic/starsport/2022

Povezane vesti

Šampionat Saudijske Arabije doživljava najveću ekspanziju u svetu fudbala.

Kristijano Ronaldo je "povukao nogu", a za njim u ovu do skora nefudbalsku zemlju krenule mnogobrojne zvezde poput Karima Benzeme, Nejmara, Roberta Firmina, Sadija Manea, Rijada Mareza...

Ipak, niko od njih se nije toliko dobro snašao na Bliskom istoku kao dvojica Srba, Sergej MIlinković-Savić i njegov kolega iz reprezentacije Aleksandar Mitrović u dresu Al Hilala.

Trebalo je da Brazilac Nejmar vodi glavnu reč u ovom klubu, ali je brzo nekadašnji as Barselone i Pari Sen Žermena doživeo tešku povredu, pa je najveći deo tereta prešao na Srbe, a oni pokazali svoju klasu u Aziji.

Al Hilal je sa Mitrovićem i Sergejom u glavnim ulogama nanizao neverovatnih 29 pobeda i postao svetski rekorder.

Ovaj tim suvereni je lider šampionata sa 68 bodova, čak 12 više od drugoplasiranog Al Nasra za koji igraju Kristijano Ronaldo i Sadio Mane.

Pored toga, Al Hilal je stigao i do polufinala azijske Lige Šampiona i očekuje ga dvomeč protiv Al Aina iz Ujedinjenih Arapski Emirata, kao i polufinale Superkupa i Kraljevskog kupa Saudijske Arabije gde su im protivnici Al Nasr, odnosno Al Itihad.

A brojke Srba su izvanredne. Aleksandar Mitrović je drugi strelac šampionata sa 20 golova, samo tri manje od Kristijana Ronalda, dok se Sergej bliži dabl-dabl učinku, jer trenutno ima devet golova i sedam asistencija.

Mitrović u Ligi šampiona ima čak osam postignutih golova i na deobi je prvog mesta liste strelaca, dok Sergej ima po gol i asistenciju.

Dakle, Srbi su na putu da osvoje čak četiri trofeja ove sezone. Ostaje da se vidi koliko će ta dominacija doneti našoj reprezentaciji. Mnogi su sumnjičavi kada su u pitanju igre u saudijskom fudbalu i tvrde da se tamo tek otaljava posao.

Ali, to Sergej i Mitrović sigurno ne rade, jer ne bi rušili granice, postavljali rekorde i bližili se "pokeru" pehara. To u nijednoj ligi nije lako, a posebno ne u konkrenciji kakva je u Saudijskoj Arabiji.

Nema sumnje, da će upravo njih dvojica biti lideri naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Ako oni budu pravi, bićemo i mi. A posle toga možda malo više počnemo da cenimo fudbal u nefudbalskoj Saudijskoj Arabiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke