Srbi ga po dobru ne pamte, povukao se poznati sudija

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 15.07.2021.
08:30
Izvor: Sportske.net

Neće nam više stajati na putu.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Poznati nemački fudbalski sudija Feliks Brih odlučio je da okonča internacionalnu karijeru i posveti se isključivo suđenju u nemačkom šampionatu, prenose mediji u ovoj zemlji.

Respektabilni sudija je rešio da to učini u nedelji iza Evropskog prvenstva gde je dobio visoku ocenu i između ostalog bio delegiran i za polufinale ovog takmičenja.

Iako sudija na glasu, Brih je poslednjih godinama donosio kontroverzne odluke, a naša javnost ga najviše pamti sa Svetskog prvenstva 2018. godine kada u duelu Srbije i Švajcarske nije želeo ni VAR da pregleda u spornoj situaciji kada je u protivničkom kaznenom prostoru oboren Aleksandar Mitrović.

Uprkos tome, iza sebe ima dosta značajnih utakmica poput finala Lige Evrope iz 2014, finala Lige šampiona tri godine kasnije u Kardifu, a poslednji meč koji je sudio na međunarodnom nivou bilo je polufinale Evropskog prvenstva između Italije i Španije.

Nosilac je i brojnih individualnih priznanja poput onog za najboljeg sudiju za 2017. godinu, najboljeg arbitra za prošlu dekadu i tako dalje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke