LK - Srbi "svete" Čukarički, Hajduk čeka pakao na "El Madrigalu"!

Autor: Milovan Longinov
sreda 17.08.2022.
15:00
Izvor: Sportske.net

Ko će preći “prag” Lige konferencija?

Povezane vesti

Kvalifikacije za Ligu konferencija ulaze u završnu fazu. Na programu su prve utakmice plej-ofa, a šansu da se domognu grupne faze trećeg po rangu evropskog klupskog takmičenja traži 44 ekipa. U sredu je na programu samo jedna utakmica Đurgarden – APOEL, dok se ostali susreti igraju dan kasnije. Najinteresantniji meč ljubiteljima fudbala u Srbiji biće onaj iz Humske gde Partizan dočekuje malteški Hamrun, ali nas i širom  Evrope očekuje mnogo kvalitetnih utakmica i nadamo se dosta uzbuđenja .

Posebno će biti zanimljivo ispratiti duel između italijanske Fiorentine i holandskog Tventea. „Viola“ je ovog vikenda započela sezonu u Seriji A i na svom „Artemio Frankiju“ savladala novajliju Kremoneze sa 3:2, a gol na debiju u dresu „ljubičastih“ postigao je srpski napadač Luka Jović koji je ovog leta stigao iz Real Madrida. Pored Jovića u Firenci su još dvojica Srba, štoper Nikola Milenković jedan od najboljih igrača u timu i čovek oko koga se digla velika „prašina“ u Italiji tokom prelaznog roka. Popularnog Blekija želeli su Inter i Juventus, ali se bivši igrač Partizana odlučio na produžetak ugovora sa klubom iz Toskane do 2027. godine. Ne treba zaboraviti da u Fiorentini nastupa i bivši fudbaler Crvene zvezde Aleksa Terzić, ali je on u drugom planu kod trenera Vinćenca Italijana. Što se tiče Tventea, snagu holandskog tima iz „prve ruke“ mogao je da oseti Čukarički. „Brđani“ su u prethodnoj rundi uglavnom bili samo „statisti“ protiv vrlo dobrog tima iz Enshedea i primili sedam golova u dvomeču. Tvente je sjajno počeo i sezonu u domaćem prvenstvu i zabeležio dve pobede bez primljenog gola protiv Fortune Sitard i NEC-a iz Najmigena. Posebno su se istakli dvojica najvećih majstora u timu Mikel Flap i mladi Grk Hristos Colis pozajmljeni fudbaler Noriča.

Prošlosezonki polufinalista Lige šampiona, španski Viljareal će na svom „El Madirgalu“ ugostiti splitski Hajduk. Stvorila se euforija u Splitu nakon sjajnog starta sezone i izbacivanja portugalske Vitorije Gimarašeš u prethodnoj rundi kvalifikacija, ali je težak poraz u derbiju protiv Dinama od 4:1 „spustio na zemlju“ ekipu trenera Dambrauskasa predvođenu sjajnim Markom Livajom. Neće imati šta da izgubi Hajduk u Španiji, „žuta podmornica“ je veliki favorit, posebno imajući u vidu da je na klupi ostao majstor za kup takmičenja Unai Emeri četvorostruki osvajač Lige Evrope. Nekadašnji trener Pari Sen Žermena i Arsenala doneo je Sevilji tri, a svom sadašnjem klubu Viljarealu jedan evropski trofej. Tako da je plasman u grupnu fazu, ali i mnogo više od toga obaveza „žute podmornice“.

Navijači Partizana pored nastupa svog tima zanimaće i utakmica CSKA Sofija – Bazel, jer na klupi Bugara sedi legenda crno-belih Saša Ilić. Uspeo je CSKA da u prethodnoj rundi izbaci irski Sent Patrik iako su na gostovanje otišli posle poraza od 0:1 kod kuće. Ilić je uspeo da podigne ekipu, a trijumf od 0:2 doneo im je šansu da se protiv respektabilnog Bazela bore za grupnu fazu. Bazel se muči od starta sezone, u prva četiri kola domaćeg šampionata nemaju ni jednu pobedu, ali im se sreća osmehnula protiv danskog Brendbija u trećem kolu kvalifikacija, kada su posle jedanaesteraca izborili meč protiv Bugara.

Istorijski šansu da postane prvi bosanskohercegovački klub u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja imaće Zrinjski, koji u prvom meču plej-ofa dočekuje Slovan iz Bratislave za koga nastupaju dvojica naših fudbaler Aleksandar Čavrić i „zlatni Novozelanđanin“ Ivan Šaponjić.  Šampion Bosne i Hercegovine je u prošloj rundi eliminisao kazahstanski Tobol, dok je Slovan ispao u kvalifikacijama za Ligu Evrope posle velike drame i produžetaka od grčkog Olimpijakosa.

Zanimljivo će biti i u komšijskom derbiju između severnomakedonskog Škupija i ekipe Balkani iz Puste Reke gde će jedan od dva totalna autsajdera izboriti plasman u Ligu konferencija. Priliku za još veću senzaciju imaće predstavnik Lihtenštajna Vaduc, koji će pokušati da napravi čudo i eliminiše austrijskog velikana Rapid iz Beča.

Kompletna ponuda AdmiralBeta i za kvalifikacije u Ligi konferencija je tu, izaberite najbolje tipove i kvote...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke