Srbija mora na pobedu - Portugalci bez koncepcije u Dablinu, Irska ih zadržala!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 11.11.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Srbija je u Dablinu bila nadomak pobede, uz mnogo bolju igru, čisto da podsetimo.

 EPA-EFE/ESTELA SILVA
EPA-EFE/ESTELA SILVA

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Irske i Portugalije odigrali su u Dablinu bez golova u duelu 7. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Ne previše zanimljiva, a ni gledljiva utakmica u prestonici Irske okončana je bez pobednika, što nije odgovaralo selekciji Srbije, koja je priželjkivala poraz ekipe sa Pirineja, kako bi im i remi doneo plasman na Mundijal.

Portugalci nisu imali jasnu ideju na koji način bi mogli da slome domaćina. Pokušavali su sa ubacivanjima sa strane i prošla im je jedna lopta i to kada je Kristijano Ronaldo skočio pokraj Igana i Dafija, ali je njegov udarac glavom završio tik pored stative golmana Bazunua.

Posebno je nezanimljivo bilo prvo poluvreme, gde smo videli Irce koji bezidejno šalju lopte ka polovini rivala. "Ostrvljani" su se oslonili na svoje fizikalije, dok se Portugalci nisu baš najbolje razumeli u ofanzivi.

Pritom, težište igre je u završnici utakmice pomereno na polovinu Portugalije s obzirom na to da je nepažljiv bio Pepe. On je zaradio dva žuta kartona u roku od 10 minuta i na taj način izbacio sebe iz utakmice sa Srbijom.

Postigli su Irci gol u četvrtom minutu nadoknade, nakon velike gužve, ali zvižduk se čuo pre nego što je Doerti uputio loptu u mrežu. Prethodno je Kin faulirao Ruija Patrisija.

Suma-sumarum, Portugalija i Srbija imaju identičan broj bodova pred poslednje kolo, s tim da ekipa Fernanda Santoša ima bolju gol razliku, pa im odgovara i remi u Lisabonu. 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke