Srbija nije imala "sluha" za njega, Lajpcig ga šalje na kaljenje

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 27.05.2021.
21:17
Izvor: Sportske.net

Veliki talenat.

. EPA-EFE/RONALD WITTEK
. EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Talentovani fudbaler srpskog porekla Lazar Samardžić biće pozajmljen od strane RB Lajpciga za narednu sezonu.

Jedan je od najboljih igrača svoje generacije u Nemačkoj, a nije čak ni njihovog porekla. Doduše, nije ni prvi ni poslednji, ali da je bilo nešto više "sluha" među srpskim trenerima, možda bismo mnogo više pažnje baš mi usmeravali ka Lazaru Samardžiću.

"Bili smo na okupljanju sa generacijom dečaka rođenih 2002. i 2003. godine, međutim, nakon odrađenih treninga, niko nam se više nije javio. Vratili smo se u Nemačku i Lazar je nastavio sa odličnim igrama u dresu mladog tima Herte“, objasnio je njegov otac Mladen za "Blic" prošle godine.

Posle sedam utakmica u ovoj sezoni Bundeslige, Lajpcig planira da ga pozajmi kako bi sakupljao minute. Ima ugovor do 2025. godine, sasvim dovoljno vremena da zaradi pažnju, a ako bude nastavio sa onim što je pružao u mlađim selekcijama Nemačke, gde je i kapiten, velike stvari može da pokaže.

Učio je u Herti, za čiju je selekciju do 17 godina odigrao 40 utakmica, i imao impresivnu statistiku od 40 golova i 14 asistencija. Ubrzo je prekomandovan u starije kategorije i na 17 mečeva za uzrast do 19 godina imao učinak od 15 golova i devet asistencija. 

Prošlog septembra je potpisao petogodišnju saradnju sa "bikovima". Ove sezone je uspeo jednom da asisitira i to u pobedi protiv Arminije od 1:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke