Srbin je postavio temelje moćnog Lestera!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.05.2016.
09:24
Izvor: Sportske.net, informer.rs

U jeku šampionske euforije koja vlada oko Lestera, oglasio se i čovek koji je svojevremeno značajno doprineo formiranju novog sistema u klubu.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Među onima koji ovih dana primaju čestitke zbog senzacionalne titule Lestera u Premijer ligi jeste i jedan Srbin - Milan Mandarić.

Poznati biznismen je pre devet godina postao vlasnik ovog kluba, a iako je u međuvremenu promenio sredinu, u izjavi za ''Informer'' tvrdi da se plodovi njegovog rada i danas vide.

''Naravno da primam čestitke! Srećan sam zbog Lestera. Svakako da u ovom uspehu imam i ja udela. Ali, nisam ništa sam uradio. Nisam mogao bez pomoći drugih ljudi kada sam 2007. godine kupio klub za milion funti'', objašnjava Mandarić.

On podseća da je klub bio u teškoj situaciji kada ga je preuzeo, da je sve morao da radi ispočetka, praktično da postavlja nove temelje. Taj posao je uspešno uradio, a novi vlasnici su nastavili započetim putem i evo, dostigli neslućene visine.

''Temelji su najbitniji, a kasnije je lako nadograđivati! Brojni pomoćni treneri, sportski direktor Stiv Vels, koga sam ja postavio i dan-danas su u klubu.

Novi vlasnik je samo nastavio posao, koji očigledno odlično radi. Doveo je trenera Klaudija Ranijerija umesto Najdžela Pirsona, koji je takođe dobar, ali se nije najbolje slagao sa novim čelnicima kluba'',
dodaje Mandarić.

Iskusni biznismen otkriva da je sa aktuelnim vlasnicima kluba bio više od godinu dana u kontaktu i da oni ''nisu želeli da menjanju nešto što je odlično funkcionisalo''. Ipak, priznaje da ni sam nije mogao da pretpostavi da bi Lester mogao da se domogne titule u Premijer ligi.

mandaric

Mandarić je danas na čelu ljubljanske Olimpije sa kojom je na pragu osvajanja titule u Sloveniji, prve posle više od 20 godina, što bi bio još jedan veliki uspeh kojim bi mogao da se ponosi.

''Lester je moja zaostavština i ponosan sam na njega, kao i na Portsmut i Šefild Venzdej. Sva tri kluba sam uzeo kada su bila u teškoj situaciji i postavio na noge. Videćemo šta će biti sa Olimpijom, na pragu smo da uzmemo titulu posle 21 godine'', zaključio je Mandarić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Muro Lud
Wednesday, 04.05.2016
13:41

Ako se Milan vrati u prvih 3 i da se bori za titulu posle par godina ispace da je za to zasluzan Mihajlovic iako nije dobio ni jednu bitnu utakmicu....sa ulozenih 100 mil on umesto da unapredi ekipu on je unazadio nije mogo da pobedi karpija..

avatar
Hary
Wednesday, 04.05.2016
12:05

Shooook!? Srbin zasluzan!!! Haha

avatar
SAB
Wednesday, 04.05.2016
11:07

Cicice, ti nista nisi ovde uradio niti pomogao, nista nisi uradio , u tvoje vreme Lester je ispadao, dok kada ih je Tajlandjanin preuzeo procvetali su, svake godine su sve bolji i bolji pod ovim tajlandjanima...

avatar
Wednesday, 04.05.2016
10:58

Da li je moguce da je Olimpija poslednji put prvak Slovenije bila cak 1995?!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 04.05.2016
11:36

Jeste, kasnije su nastupili financijski problemi i mislim da tamo negde 2004, 2005 izbačeni su u zadnju ligu. Tek sa dolaskom Mandarića počelo je ulaganje u klub, vraćaju se i navijači.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 04.05.2016
14:59

Znam, oni su kao CZV Telekom hhahah, ma Olimpija nikad nije ni bila ništa posebno, možda u vreme Jugoslavije, ali tad nisam još rođen bio. Najgore od svega je to da sad mogu oni dosta bolje igrače dovesti nego mi. Vobay, Lazović, Radović, Vidmar (odličan golman, mada imamo Šaranova), Alves/mada je Everton dobar, Eleke dobar špic, tako, da se nadam da će Maribor uzeti Prvenstvo u Sloveniji, navijao sam za Olimpiju dok je nije napustio Nikolić, ali sad sam za Mb, jer se nadam da će opet propasti, kao npr FK Sarajevo, prošle sezone uložili dosta pa nisu ništa uradili u Evropi ili Budućnost ove sezone u ABA ligi

avatar
Wednesday, 04.05.2016
12:39

2005. su cak i ugaseni (ovo je novi klub, to znas), ali nisam znao da su i 10 godina pre toga/unazad bili toliko losi.

avatar
Muro Lud
Wednesday, 04.05.2016
10:48

Kako ste vi dosadni koje zasluge ima on....sto nije lester osvoijo titulu pre 9 godina nego tek sada...to je isto ko oni prosli vlasnici da kazu da imaju zasluge za PSZ i M.CiTY...

avatar
OiJaganjacccOi!
Wednesday, 04.05.2016
10:14

samo sto navijaci lestera ne podnose mandarica i smatraju da je unistio klub

avatar
<<<erez la cabeza>>>
Wednesday, 04.05.2016
09:36

Cica, ne kiti se tudjim perjem...jer dok si ti bio ovaj klub je ispadao i iz championshipa....ovde nema tvoje zasluge...

avatar
Wednesday, 04.05.2016
09:31

Tandara Mandara broc:-D

avatar
Sportski Paćino
Wednesday, 04.05.2016
10:10

Hahahhahahahaha

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 05.05.2016
14:14

Pa ne znam, ali imao je on i jednu epizodnu ulogu u Kopru, ja mislim da će Maribor ipak osvojiti prvenstvo i voleo bi zbog toga jer su oterali Nikolića, i javnost je bila protiv Nikolića, sad im došao neki Italijan, veze nema sa fudbalom, protiv Kopra ih pogurao Radović sijajnim asistencijama, mislim da ako Olimpija ne bude prvak, da će biti slično kao sa FK Sarajevo, a to bi bilo lakše i za naše predstavnike u Evropi, jer je ipak za nas bolje da nema jake Olimpije.

avatar
Wednesday, 04.05.2016
11:19