Srčani problemi jači od Leive - "Vojnik" Liverpula završio karijeru!

Autor: Lazar Nikolić
subota 18.03.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Brazilac odlučio da ode u penziju.

Beta/Andrew Matthews/PA via AP
Beta/Andrew Matthews/PA via AP

Povezane vesti

Brazilski fudbaler Lukas Leiva koji se proslavio igrajući za engleskog velikana Liverpul odlučio je da u 36. godini završi karijeru.

Leiva je započeo i završio u brazilskom Gremiju. U Evropu je došao 2008. godine i sve do 2017. nastupao za Liverpul. Odigrao je 346 utakmica za engleskog velikana i bio pravi "vojnik" kluba. Nakon Liverpula preselio se u Rim i u narednih pet godina bio prvotimac Lacija.

Brazislki zadnji vezni završio je karijeru zbog srčanih problema.

"Zahvalan sam za sve što mi se dogodilo u toku moje karijere. Završavam je tamo gde i želim, ali ne na način na koji bih želeo. Siguran sam da će drugi deo života takođe sjajno da počne. Hvala svima na strpljenju i ja sam morao da čekam. Nadao sam se da će se situacija promeniti, ali to se nije dogodilo. Zdravlje mi je na prvom mestu. Hvala klubovima u kojima sam igrao. Važan deo krenuo je iz ovog kluba i drago mi je da završavam tamo gde sam oduvek hteo",  saopštio je Leiva.

Pored klupskih uspeha, osvojenog Liga kupa sa Liverpulom i Kupa Italije sa Laciom, najveće dostignuće za Leivu bila su 22 nastupša za reprezentaciju Brazila.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke