"Srpski" derbi pripao Fiorentini, Biragi pogodio sa pola terena!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 27.02.2023.
20:22
Izvor: Sportske.net

Od naših reprezentativaca samo Nikola MIlenković nije igrao danas.

EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO
EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Povezane vesti

Fudbaleri Fiorentine savladali su kao gosti Veronu sa 3:0 u 24. kolu italijanske Serije A.

U obe ekipe bilo je igrača iz naše zemlje. Dres Verone nosi Darko Lazović, dok su u "violi" Aleksa Terzić, Luka Jović i Nikola Milenković, upravo štoper "orlova" jedini od srpskih fudbalera zbog lakše povrede nije igrao večeras.

Gosti su bili mnogo bolji rival u uvodnih petnaestak minuta i to im se isplatilo u 12. minutu kada je Žonatan Ikone sjajno prošao po desnoj strani, proigrao Čeha Antonina Baraka koji je pogodio protiv bivšeg kluba.

Bio je izuzetno zapažen Lazović u prvom delu, a u 29. minutu sjajno je proigrao napadača Lazanju, ali je on glavom loptu poslao pored gola.

Kazna je stigla deset minuta kasnije. Rolando Mandragora je ubacio loptu nakon kornera, a u petercu Verone potpuno sam ostao napadač gostiju Artur Kabral kome nije bilo teško da nogom iz peterca duplira prednost svog tima.

Do kraja susreta videli smo potpuno atipičan pogodak. Sudija La Pena dosudio je slobodan udarac za Fiorentinu na polovini terena, igrači obe ekipe čekali su da da znak da se "slobodnjak" izvede, ali je pre toga Kristijano Biragi šutirao i potpuno iznenadio golmana domaćih Montipoa.

Napadač "viole" Luka Jović dobio šansu sa klupe od 65. minutu. Jovićev saigrač Aleksa Terzić, koji je bio starter večeras, izašao je iz igre 15 minuta pre kraja.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke