Srpski dvoboj na startu La Lige, pljuštali crveni kartoni, Mamardašvili sačuvao pobedu Valensije!

Autor: Darko Mitrović
petak 13.08.2021.
23:02
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiva borba na ''Mestalji'' u veoma teškim uslovima za igru.

EPA-EFE/BIEL ALINO
EPA-EFE/BIEL ALINO

Povezane vesti

Pred oko petnaest hiljada gledalaca, večeras su na ''Mestalji'' po veoma sparnom i toplom vremenu Valensija je savladala Hetafe sa 1:0 na otvaranju nove sezone u španskoj La Ligi.

U startnoj postavi gostujućeg tima bili su štoper Stefan Mitrović koji je odigrao prvo poluvreme i vezista Nemanja Maksimović koji je odigrao ceo meč, dok je poslednjih dvadesetak minuta za Valensiju odigrao bivši vezista Crvene zvezde Uroš Račić.

Tek što je utakmica počela, Valensija je ostala sa igračem manje na terenu zbog isključenja Giljamona koji je dobio direktan crveni karton u trećem minutu.

Ipak, i pored tog šoka na startu, Valensija je samo osam minuta kasnije uspela da iznudi jedanaesterac, a precizan sa bele tačke bio je Soler za vođstvo domaćih od 1:0.

Naravno, bilo je jasno da će do kraja Valensija biti pod velikim pritiskom da sa igračem manje zadrži minimalnu prednost, a taj pritisak je postao još jači u finišu meča, tek kada je i Hetafe od 76. minuta ostao bez isključenog Kabaka zbog prekršaja nad Maksijem Gomezom.

U 81. minutu silovit nalet Hetafea, na kraju Arambari je pogodio stativu snažnim udarcem iskosa sa desne strane.

Par minuta kasnije Ugo Duro je gađao donji desni ugao gola Valensije, ali sjajno je reagovao Mamardašvili.

Gruzijski čuvar mreže na golu Valensije dodatno je zablistao i u nadoknadi vremena kada je zaustavio i pokušaj Nemanje Maksimovića sa desetak metara.

Ono što zabrinjava je scena sa samog kraja meča, iz sedmog minuta nadoknade vremena, kada je Uroš Račić uz bolnu grimasu izašao sa terena posle duela sa Đeneom. Dosuđen je tada slobodan udarac za Hetafe, bila je to poslednja prilika da gosti izjednače, ali je nisu iskoristili.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke