"Srpski Sizif" Dušan Vlahović prekinuo agoniju Juventusa!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 25.02.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Odlična partija srpskog reprezentativca koji je najzaslužniji za trijumf svog tima i prekid lošeg niza.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa savladali su na domaćem terenu ekipu Frozinonea rezultatom 3:2 u okviru 26. kola italijanske Serije A.

Umalo da ni nova odlična partija reprezentativca Srbije Dušana Vlahovića koji je postigao dva gola i upisao asistenciju ne budu dovoljna za trijumf "Bjankonera", ali je na kraju brži od pištaljke bio Danijele Rugani postigavši pobedonosni pogodak za ekipu Maksa Alegrija.

A nije sve ličilo na dramu u početku.

Jedva da je prošlo nešto više od dva minuta kada je Juventus stigao do vođstva, Mekeni je posle odlične kontrole lopte uposlio Vlahovića koji je iz prve zatresao mrežu gostiju.

Odgovor Frozinonea bio je brutalan.

U razmaku od samo 13 minuta, ekipa Euzebija Di Frančeska je u potpunosti preokrenula rezultat i to golovima Valida Čedire u 14. i Marka Brešaninija u 27. minutu meča.

Na scenu je pet minuta kasnije ponovo stupio Vlahović, Srbin je iskoristio novu asistenciju Mekenija i posle lepog prijema preciznim udarcem matirao nemoćnog Ćerofolinija.

Drugo poluvreme nije donelo praktično ništa vredno pomena, Maks Alegri je pokušao da izmenom Kijeze i Filipa Kostića razmrda svoju ekipu, međutim to Juventusu nije polazilo za rukom.

Činilo se da će Frozinone izdržati do kraja i odoleti velikom favoritu, ali se u petom minutu nadoknade vremena pojavio Danijele Rugani.

Italijan je odlično reagovao na dodavanje Vlahovića glavom posle kornera s leve strane, te iz teškog ugla postigao gol i tako prekinuo niz Juventusa od četiri utakmice bez pobede.

"Stara dama" je tako osvojila svoj 57. bod i nalazi se na drugom mestu Serije A sa šest bodova manje od Intera, a pet više od Milana.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke