Srpski trio ostao praznih šaka, Bolonja preokretom do pobede!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.11.2022.
14:31
Izvor: Sportske.net

Torino pokvario utisak u drugih 45 minuta.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

U prvoj današnjoj utakmici 13. kola italijanske Serije A, Bolonja je na svom terenu savladala ekipu Torina sa 2:1. Ovo je treća uzastopna pobeda Bolonje koja sada ima 16 bodova na jedanaestom mestu, a Torino ima bod više na desetoj poziciji.

Bolonja je loše odigrala prvo poluvreme, što su gosti iskoristili u 26. minutu i preko srpskog reprezentativca Saše Lukića došli u vođstvo. 

Sve se dogodilo posle duge lopte koju je srpski golman Vanja Milinković-Savić iz svog kaznenog prostora uputio ka Mirančuku na suprotnoj polovini. Mirančuk je oboren na ulasku u kazneni prostor domaćih i sudija je pokazao na belu tačku, što je potvrđeno i posle provere u VAR sobi.

Jedanaesterac je izveo Saša Lukić, snažno i precizno za 0:1 na semaforu.

Utisak je da je trener Bolonje Tijago Mota jedva čekao poluvreme, kako bi izvršio određene promene i one su se pokazale kao pun pogodak. Mota je od 46. minuta na teren posleo Likojanisa i Vinjata umesto Kambijasa i neefikasnog Baroua, koga su domaći navijači i izviždali u pojedinim trenucima tokom prvog poluvremena. Desetak minuta kasnije ušli su i Sorijano i Orsolini umesto Fergusena i Ebišera i već u 64. minutu Orsolini je doneo izjednačenje domaćima.

Vinjato je odlično centrirao sa leve strane na ivicu peterca, defanzivci Torina su to očajno ispratili i Orsolini koristi slobodan prostor da sa pet metara savlada Milinković-Savića - 1:1.

Odmah je usledila i Jurićeva reakcija na drugoj strani, uveo je Vojvodu i našeg Nemanju Radonjića umesto Lazara i Vlašića, ali to nije imalo značajnijeg efekta na igru gostiju.

Bolonja je bila u naletu i to je iskoristila u 73. minutu kada je Stefan Poš na asistenciju Sorijana pogodio za preokret i pobedu rezultatom 2:1.

U samom finišu meča Orsolini je propustio veliku priliku da trijumf Bolonje učini i ubedljivijim, ali je loše zahvatio loptu posle majstorskog dodavanja Arnautovića sa leve strane i sa četiri metra je šutirao preko gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke