Šta će reći "đavoli"? Glejzeri tvrde da Mančesterov dug ne utiče na transfere i budžet kluba"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 14.06.2021.
22:01
Izvor: Sportske.net

Kopredsednik kluba sa "Old traforda" govorio je o večitom pitanju u Mančsteru.

EPA-EFE/Rui Vieira
EPA-EFE/Rui Vieira

Povezane vesti

Svima je poznato da je Mančester junajted uprkos ogomnoj zaradi, što od sponzora, što od reklama i transfera, klub preopterećen dugom od kada ga je porodica Glejzer preuzela te 2005. godine. Međutim, na forumu navijača Džoel Gljezer insisistirao je da to ne utiče na planove oko transfera igrača.

"Znam da je ovo tema na koju mnogi ljudi imaju puno različitih pogleda, ali kada pogledamo stvari u celini, mislimo da je Mančester vrlo dobro vođen klub“, rekao je. „U mogućnosti smo da trgujemo sa najboljim klubovima širom Evrope, bilo da se radi o platama ili naknadama za transfer, uspeli smo da održimo niske cene karata, nismo ih povećavali više od 10 godina", kazao je on i dodao:

"Dakle, mislimo da smo u stanju da postignemo sve ove stvari i još uvek imamo vrlo, veoma uspešan klub i investiramo, i činimo sve što je potrebno za klub naše veličine

Sledeće pitanje jednog od predstavnika na forumu odnosilo se na nivo duga i zašto novac koji klub zaradi nije mogao da se iskoristi za isplatu dela toga.

Znam da je ovo očigledno još jedna tema o kojoj se godinama raspravljalo. Mislimo da imamo vrlo povoljnu poziciju kada je ovo u pitanju. Imamo dug, ali i mnogi drugi klubovi imaju dug“, objasnio je Glejzer.

Plaćamo vrlo nisku kamatnu stopu, uglavnom dug sa fiksnom kamatom. Dakle, ako bi kamate porasle, to ne bi uticalo na nas, ali u poslednjih nekoliko godina smo napredovali u smanjenju duga. Neto dug je suštinski smanjen pre nekoliko godina. Nažalost, pandemija je pogodila i morali smo da iskoristimo puno svojih novčanih rezervi, jer nismo imali navijače na tribinama, nismo imali ni prihod od utakmica i to je uticalo na nas, kao što je uticalo na sve klubove širom Evrope. Razlika je u tome što smo mogli da nastavimo da investiramo. Jaki smo".

Koliko je uverljiv bio Džoel Glejzer i kako će reagovati navijači na ovo? Da li je ovo puko pravdanje i zavijanje u mašnu, kako bi se "đavoli" bar na kratko primirali? 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke