Šta čeka Zvezdu - Makabi nije bauk, ali treba biti oprezan!

Autor: Mladen Heleta
utorak 09.08.2022.
21:06
Izvor: Sportske.net

Predstavljamo vam protivnika Crvene zvezde u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona.

EPA-EFE/Clive Rose / POOL
EPA-EFE/Clive Rose / POOL

Povezane vesti

Crvena zvezda će se za mesto u Ligi šampiona boriti sa Makabijem iz Haife. Mnogi bi u redovima srpskog prvaka potpisali ovaj scenario pre početka sezone, ali nakon dobrih igara Makabija u prethodinim mečevima, jasno je da četu Dejana Stankovića čeka paklenih 180 minuta.

Makabi svakako nije bauk, Zvezda je na papiru bolji tim, ali to treba pretočiti i na teren.

Iz utakmica Makabija do sada, zaključili smo sledeće:

Ovaj klub je svoju snagu, moć i potencijal pokazao u drugom kolu kvalifikacija, kada je demolirao Olimpijakos u Pireju rezultatom 4:0, nakon 1:1 u prvom meču. Apolon je u trećem kolu već bio lakši rival, ali to nije naivan tim i način na koji ga je Makabi dobio u Izraelu sa 4:0 morao bi Zvezdu da pozove na oprez. U revanšu na Kipru nije krenulo dobro, ali je Makabi uspeo da uspostavi balans u drugom poluvremenu i sačuva kapital.

Makabi iz Haife je osvojio prošli šampionat Izraela sa 78 bodova, osam više od Hapoel Ber Ševe i devet od favorizovanog Makabija iz Tel Aviva. 

Trener Barak Bahar forsira ofanzivni sistem 4-3-3, a neizostavni član prve postave je srpski štoper Bogdan Planić. 

Makabi je ultra-ofanzivan na domaćoj sceni i kada je favorit u Evropi, a u jačim međunarodnim mečevima je to disciplinovana ekipa, posebno opasna u tranziciji.

Napadač iz Haitija Pjero predstavlja permanentnu opasnost po protivničke odbrane, a sa krila prete izraelski igrači Omer Atzili, David i Haziza. Atzili je prošle sezone bio impresivan, sa 28 golova i 14 asistencija u svim takmičenjima. Mozak tima je zadji vezni Neta Lavi, takođe domaći igrač, a od stranaca su još tu desni bek Sundgren iz Švedske, levi bek Kornud iz Francuske i vezista iz Nigera Ali Mohamed. Sa klupe obično ulazi australijski napadač Nikita Rukavicija.

Ima tu i dosta mana, koje su se večeras ogolile na Kipru u više situacija. Loše su se branili prekidi, bilo je prostora po bokovima, a Zvezda ima više načina da sve to kazni. Sigurno je da će Dejan Stanković i njegov stručni štab napraviti kvalitetan skauting i da će pokušati da napadnu loše strane izraelske ekipe.

Makabi je prošle sezone igrao grupnu fazu Lige konferencije, sada je već obezbedio Ligu Evrope i nadamo se da će na njoj i ostati.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke