Šta je naljutilo Kumana? Dve stvari na koje nema odgovor

Autor: Aleksandar Golubović
petak 20.08.2021.
12:45
Izvor: Sportske.net

Burna konferencija pred put u Baskiju.

EPA-EFE/KIKO HUESCA
EPA-EFE/KIKO HUESCA

Povezane vesti

Posle startne pobede nad Real Sosijedadom u prvom kolu Primere, Barselonu očekuje gostovanje na "San Mamesu" Atletik Bilbau, a uoči ovog susreta zanimljivu konferenciju imao je trener katalonskog kluba Ronald Kuman.

"To je uvek teško gostovanje. Atletik je napredovao. Imali su šestonedeljne pripreme sa trenerom. Imali su dovoljno vremena da rade dobro. Jaki su i znamo šta možemo da očekujemo", rekao je Kuman na početku konferencije.

Pohvalio je Martina Brajtvajta, koji je minulog vikenda sa dva gola bio najzaslužniji za trijumf u prvom kolu protiv Real Sosijedada.

Ipak, budućnost Danca na "Kamp Nou" još nije potpuno jasna.

"Svi znamo kakva je situacija u klubu. Ukoliko je nekom interesantan igrač, saslušaćemo ponude, ali on radi odličan posao za nas. Podjednako se dobro snalazi na više pozicija. Veoma je disciplinovan i volim da ga imam u timu. Prihvatio je ulogu u timu i mislim da bi trebalo da ostane", rekao je Kuman.

Potvrdio je da je reprezentativcu Španije Pedriju dao dodatne dve nedelje odmora u dogovoru sa selektorom Luisom Enrikeom.

Govoreći o novoj "desetki" nakon odlaska Lionela Mesija, rekao je da je to na klubu da reši.

"Moje mišljenje nije važno", kazao je Kuman, a zatim je ljutito odbrusio na pitanje o Kilijanu Mbapeu.

"Trener sam Barselone i to me ne dotiče. Reč je o sjajnom fudbaleru koji najbolje zna da li pravi izbor otići ili ostati u PSŽ-u. To nije moj problem", kazao je Kuman.

Priznao je da su Samjuel Umtiti i Miralem Pjanić u nezavidnoj situaciji, dok je u drugačijem tonu govorio o Filipeu Kutinju.

"Računam na njega, jer je odličan fudbaler. Može biti važan za Barselone", naveo je Kuman.

Duel u Baskiji igra se sa početkom od 22 sata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke