Šta je problem Luke Jovića? Odgovor zna trener kod koga je "eksplodirao"!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 13.10.2022.
21:23
Izvor: Sportske.net

Odlično ga poznaje.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Sećate li se kako je Luka Jović dominirao Bundesligom i Ligom Evrope u sezoni 2018/19, kada je igrao za Ajntraht iz Frankfurta pod vođstvom trenera Adija Hitera?

Odigrao je tada srpski napadač sezonu karijere, postigao 17 golova u Nemačkoj i još 10 u Ligi Evrope i vodio Ajntraht do polufinala Lige Evrope gde je Čelsi bio bolji nakon jedanaesteraca. 

Sjajne igre momka rođenog u Bijeljini nisu promakle velikanima, a najkonkretniji bio je Real Madrid i u transferu vrednom preko 60.000.000 evra angažovao zvezdu u usponu.

Ipak, Jović se nije snašao u Madridu, Karim Benzema bio je neprekisnoveni starter "kraljevskog" tima, Lukino samopuzanje bilo je sve manje i manje, a minutaža minorna.

Ovog leta Jović je napustio "Bernabeu" i prešao u Fiorentinu, ali ne blista ni na stadionu "Aretmio Franki". U dosadašnjem delu sezone Jović je postigao samo tri pogotka, večeras i pre sedam dana u Ligi konferencija protiv Hartsa i na debiju u Seriji A kada je bio strelac u pobedni nad Kremonzeom, a njegov bivši trener iz Frankfurta Adi Hiter smatra da centarforu ne odgovara način igre "viole".

“Da li može da se vrati na nivo na kojem je igrao u Frankfurtu? Samo ako ima podršku, i iznutra i od okoline. Lukin trenutni problem je posledica taktike. U Italiji, ako ste napadač, nikada nećete dobiti prostor koji imate u Nemačkoj. U Seriji A, ako ne učestvuješ u igri, onda odaješ utisak suvog proseka. Da se ne šalimo, pričamo o sjajnom napadaču. Luka može da daje golove na svakom nivou i siguran sam da će uskoro to i da dokaže", veruje u svog nekadašnjeg pulena Hiter.

Na Joviću je da opravde ove reči trenera koji mu je najviše verovao u karijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke